16 svi 2021
3. Međunarodni FIBA 3×3 turnir “Diadora Open” u spomen na Krešimira Ćosića
Košarka

3. Međunarodni FIBA 3×3 turnir “Diadora Open” u spomen na Krešimira Ćosića

Košarkaški klub Diadora Zadar od 20. do 22. svibnja organizira treće izdanje FIBA 3×3 košarkaškog turnira “Diadora Open”, koji se tradicionalno održava u spomen na Zadranina i velikana europske košarke Krešimira Ćosića.

Glavni događaj je dvodnevni međunarodni seniorski turnir, koji će se odigrati u petak, 21. i u subotu, 22. svibnja na vanjskim terenima ŠC Višnjik, a za najbolje momčadi osiguran je bogati nagradni fond u iznosu od 1800 eura za pobjednike i 800 eura za finaliste.

Kotizacija zasudionike iznosi 60 eura, odnosno 450 kuna, a prijave se vrše putem službene FIBA 3×3 stranice događaja ili na broj 0989723511 (Hrvoje).

Osim seniorskog turnira, u četvrtak, 20. svibnja održat će turniri u zadarskom basketu za dječake u dobi do 13 godina te za žene u otvorenoj konkurenciji. Sudjelovanje je besplatno, a za pobjednike su osigurani pehari i prigodne nagrade (prijave u inbox Facebook stranice KK Diadora Zadar).

Košarka 3×3 brzorastući je i dinamičan sport, koji će se na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiu prvi put predstaviti široj sportskoj javnosti. Turnir u Zadru bit će jedan od rijetkih turnira koji će se održati uoči Olimpijade, a uz podršku HKS-a i FIBA-e, održava se pod sponzorstvom Grada Zadra.