04 pro 2021
PRVENSTVO HRVATSKE U VIŠEBOJU Luna Mandić srebrna, Emilio Pucar, Reza Javidi i Dorijan Jurešić brončani
Atletika

PRVENSTVO HRVATSKE U VIŠEBOJU Luna Mandić srebrna, Emilio Pucar, Reza Javidi i Dorijan Jurešić brončani

Novi veliki uspjesi zadarske atletike na Prvenstvu Hrvatske u višeboju u Varaždinu. Nakon što je u subotu limač AK Alojzije Stepinac Dorijan Jurešić osvojio brončano odličje, u nedjelju stiže vijest da je njegov klupski kolega, ali i trener Reza Javidi u desetoboju seniora bio također treći.

Dorijan Jurešić

Luna Mandić iz AŠK Zadar je u četveroboju mlađih kadetkinja bila srebrna. Prije dvije godine Luna je kao članica AK Alojzije Stepinac bila treća u Hrvatskoj među limačicama. U istoj kategoriji u Varaždinu su nastupile članice AK Alojzije Stepinac Buga Marfat (20. mjesto) i Laura Barančić (21. mjesto). Emilio Pucar (AŠK Zadar) je brončani u osmoboju kadeta. Prošle godine u šestoboju mlađih kadeta bio je srebrni.

Reza Javidi s broncom

Kate Nižić (AŠK Zadar) je lani u Čakovcu kao mlađa kadetkinja bila zlatna u četveroboju, a ove se iz Varaždina kući vraća kao četvrtoplasirana u kadetskom šestoboju. Valja naglasiti kako su vremenski uvjeti u nedjelju bili jako teški, s puno kiše i čestim pljuskovima. AK Alojzije Stepinac i AŠK Zadar su u dva dana natjecanja u Varaždinu zadarskom sportu donijeli ukupno četiri državna odličja, dva srebra i dvije bronce.