11 kol 2022
PORTUGALSKA NOĆ U ZADRU Sporting Lisabon prvak Europe na Višnjiku!
Foto: Sporting.pt
Futsal

PORTUGALSKA NOĆ U ZADRU Sporting Lisabon prvak Europe na Višnjiku!

Sporting Lisabon osvojio je svoj drugi naslov prvaka Europe u futsalu! Portugalski sastav u finalu je u Dvorani Krešimira Ćosića pobijedilo Barcelonu rezultatom 4:3 i tako ponovio najveći uspjeh u klupskoj povijesti.

Kakvo finale! Kakav spektakl! Kakvu sportsku dramu smo gledali večeras u Dvorani Krešimira Ćosića. Barcelona je povela već u prvoj minuti, a na poluvrijeme je otišla sa velikih 2:0. Međutim, u nastavku je uslijedio pravi portugalski uragan.

Foto: Uefa.com

U 26. minuti Sporting je smanjio, već dvije minute kasnije izjednačio, da bi u 31. minuti došao do potpunog preokreta, 2:3. Barcelona se u završnici otvorila i bez vratara primila još jedan gol za 2:4, ali ni tu priči nije bio kraj.

Ferrao je u 38. minuti zabio za 3:4 pa su u posljednje dvije minute Katalonci svim silama krenuli u napad, ne bi li pokušali doći do izjednačenja i produžetka. I imali su nekoliko prilika, ali pogodak zabili nisu i nakon isteka 40. minute portugalsko slavlje moglo je početi.

Sporting je tako “preoteo” naslov prošlogodišnjem pobjedniku Barceloni i vratio ga u svoje ruke, nakon što je prvak Europe bio i 2019.

Sporting.pt

Barcelona – Sporting 3:4

(1:0 Marcenio 1′, 2:0 Ximbinha 18′, 2:1 Te 26′, 2:2 Mendonca 28′, 2:3 Matos 31′, 2:4 Varela 37′, 3:4 Ferrao 38′)

Vrijedi spomenuti i da je među sudačkom postavom svoj posao odlično odradio i najbolji hrvatski sudac Nikola Jelić.