04 pro 2021
Filip Šestan: “Napokon je vrhunska odbojka došla u Zadar i baš je šteta što neće biti publike!”
Odbojka

Filip Šestan: “Napokon je vrhunska odbojka došla u Zadar i baš je šteta što neće biti publike!”

Filip Šestan jedini je Zadranin koji će na predstojećim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo braniti boje reprezentacije Hrvatske. Na završnu smotru Starog kontinenta naši će odbojkaši pokušati doći kroz dva turnira. Prvi se igra idućeg vikenda u Zadru, dok je drugi na rasporedu tjedan dana kasnije u Nizozemskoj, a protivnici Hrvatskoj su Švedska i Nizozemska.

Prema trenutnom stanju na svjetskim ljestvicama, kao favorit skupine i ona reprezentacija koja bi se na EURO mogla kvalificirati direktno kao prvoplasirana, ističe se Nizozemska. Švedska i Hrvatska borit će se, pak, za drugo mjesto s kojeg će se pet najboljih reprezentacija iz sedam skupina također plasirati na završni turnir.

Iako je Nizozemska papirnati favorit, Šestana za ovog protivnika vežu lijepe uspomene. Naime, svoje je prve službene utakmice u dresu seniorske reprezentacije Filip odradio upravo protiv Nizozemske 2014. godine, također u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, na koje se Hrvatska tada uspjela plasirati.

– Da, imamo tu neku povijest sa Nizozemcima. Igrali smo s njima dosta puta pa i tada, kada smo ih izbacili iz kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Prošle smo godine također igrali s njima u Europskoj zlatnoj ligi. Uvijek su to bile guste utakmice u kojima smo znali doći do pobjede pa se nadamo da ćemo neke od tih rezultata ponoviti i ovaj put – kaže Filip, koji je prezadovoljan činjenicom kako odbojka na velika vrata dolazi u Zadar.

– Napokon je vrhunska odbojka došla u Zadar. Stvarno mi je drago zbog toga. Sve ovo trebalo se dogoditi još oko Božića, ali je pandemija tada to odgodila. Međutim, sada smo se okupili i očekujemo dobre rezultate. Dat ćemo sve od sebe da se plasiramo na EP.

Kvalifikacije će se igrati bez publike

– Jako mi je žao zbog toga, jer zbilja mislim da bi publika uživala i u našim, ali i u igrama ženske reprezentacije – zaključio je Šestan.

I da, uistinu je šteta što Filip u ovim važnim utakmicama neće imati podršku svojih sugrađana koji bi, sigurni smo, da je situacija oko pandemije drukčija, na Višnjik pohrlili u velikom broju. Jer nisu se zadarski ljubitelji odbojke baš nagledali igrača ovakvog kalibra koji je, kao jedan od ključnih igrača, prije nekoliko dana proslavio novi naslov prvaka Rumunjske, igrajući sa svojom Arcada Galati i Ligu prvaka.

Filip, saznajemo, ima opciju produljenja ugovora s najboljim rumunjskim klubom. Međutim, interes stiže i iz ostalih najjačih odbojkaških zemalja poput Poljske ili Turske. Slatke su to brige za ovog 26-godišnjaka, koji još nije niti dosegao zenit svoje igračke karijere…