16 svi 2021
VIKTORIJA NA STANOVIMA Petra Barbir: “Od  početka moramo zagospodariti terenom”
Nogomet

VIKTORIJA NA STANOVIMA Petra Barbir: “Od početka moramo zagospodariti terenom”

Nogometašice Donata u nedjelju otvaraju drugi krug natjecanja u Prvoj domaćoj ligi. U 1. kolu Lige za ostanak igračice Jure Perkovića ugostit će Viktoriju iz Slavonskog Broda, ekipu koja je prvi dio sezone okončala na posljednjem mjestu ljestvice s tek jednim osvojenim bodom.

S druge strane, Zadranke u ovo mini natjecanje, kroz koje će se odigrati dodatnih šest kola, ulaze potpuno neopterećene rezultatom, s obzirom da su osnovni dio završile na petoj poziciji s čak 18 bodova, s kojima su i teoretski potvrdili ostanak u prvoligaškom društvu.

Donat i Viktorija u dosadašnjem su dijelu sezone odigrali dva susreta i u oba su slavile Zadranke. U prvom, odigranom u listopadu prošle godine na Stanovima bilo je 2:0, dok je drugi u Slavonskom Brodu, odigran prije točno 20 dana, završio pobjedom gošći od 0:3.

– Iako nas očekuju utakmice sa slabijim protivnicama, svjesne smo kako će sve one biti zahtjevne jer je u pitanju borba za opstanak. Prva takva očekuje nas protiv Viktorije, s kojom imamo pozitivan skor i nadam se da će tako i ostati. Očekujemo jak otpor, ali svjesne smo naše kvalitete i nadamo se da ćemo u ranim minutama zagospodariti terenom te to okruniti golom. S obzirom da smo na prošloj utakmici protiv Osijeka imale mnogo prilika, vjerujem da ćemo opet prikazati takvu igru te uz bolju realizaciju doći do nova tri boda – rekla je u najavi susreta Petra Barbir, kapetanica Donata.

Utakmica na Stanovima počinje u 14 sati.