23 velj 2024
IVAN PERINČIĆ: “Tražimo maksimalnu ozbiljnost”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

IVAN PERINČIĆ: “Tražimo maksimalnu ozbiljnost”

Pred košarkašima Zadra posljednja je utakmica HT Premijer lige, koju će sigurno završiti na prvom mjestu i to vrlo vjerojatno s konačnim omjerom 29-4. Premda pobjede nikada ne treba upisivati unaprijed, bila bi doista prvorazredna senzacija kada bi Hermes Analitica, momčad koja je u dosadašnja 32 susreta ostvarila samo 3 pobjede te već odavno ispala iz lige, sutra odnijela bodove iz Jazina.

Nakon što su krajem veljače na Višnjiku šokantno poraženi od Zaboka, Zadrani su se uozbiljili i nanizali 11 prvenstvenih pobjeda. S druge strane, zagrebački sastav je posljednju pobjedu ostvario još tamo sredinom siječnja, nakon čega je doživio 15 uzastopnih poraza.

– Tražimo maksimalnu ozbiljnost, jer želimo završiti ligaški dio natjecanja na najbolji mogući način. Najvažniji je pristup. Već smo se počeli pripremati za doigravanje i ima još stvari koje želimo popraviti i poboljšati. Ova utakmica je dobra prilika za to – kazao je Ivan Perinčić, pomoćni trener Zadra, koji će voditi utakmicu umjesto suspendiranog Veljka Mršića.

Iako su misli Zadrana već okrenute ka doigravanju, gdje ih u četvrtfinalu očekuje Šibenka, sutrašnju utakmicu valja odraditi maksimalno profesionalno.

– Mi smo osigurali prvo mjesto, Hermes je već ispao. Nema se tu što puno analizirati i najavljivati, jednostavno, idemo po pobjedu i u dobroj atmosferi čekamo doigravanje – poručio je Domagoj Vuković, krilni centar Zadra.

Utakmica u Jazinama počinje u nedjelju točno u podne.