16 svi 2021
ČUDESNI FERRAO Barcelona i Sporting u zadarskom finalu
Foto: FC Barcelona Futbol Sala
Futsal

ČUDESNI FERRAO Barcelona i Sporting u zadarskom finalu

U finalu UEFA futsal lige prvaka u Zadru igrat će Sporting Lisabon i Barcelona. Epilog je to dvaju spektakularnih polufinala odigranih danas u Dvorani Krešimira Ćosića.

Prvo je Sporting u poslijepodnevnom terminu s 5:2 pobijedio peterostrukog europskog prvaka, španjolski Movistar Inter, da bi u večernjem terminu fenomenalni Ferrao odveo Barcelonu do pobjede protiv Kairat Almatyja 3:2.

Foto: Sporting.pt

Oba susreta bila su dramatična praktički do samoga kraja. Sporting je vodio 3:2, da bi u posljednjih pet minuta iskoristio otvaranje Intera i postigao još dva pogotka. Barcelona je, pak, zahvaljujući tri gola Ferraa, većim dijelom susreta bila u prednosti, ali je žilavi Kairat pred kraj stigao na 3:2. U posljednje četiri minute Kazahstanci su pokušali sve ne bi li došli do izjednačenja i produžetaka, ali katalonski div se uspio obraniti i nastaviti put ka obrani naslova prvaka.

Veliko finale na Višnjiku na rasporedu je u ponedjeljak, 3. svibnja u 20 sati. Bit će to i dvoboj dva posljednja europska prvaka. Barcelona je posljednju od tri titule osvojila lani, a Sporting svoju jedinu 2019., dok je triput gubio u finalima.