16 svi 2021
PRIOPĆENJE TORNADA “Pokažimo da su zadarsko srce i dišpet jači od zagrebačkog lobija”
Foto: KK Zadar
KK Zadar

Udruga navijača Tornado Zadar na svojoj je facebook stranici objavila priopćenje nakon događaja na posljednjoj prvenstvenoj utakmici između Cibone i Zadra te nakon nje. Podsjećamo, Veljko Mršić, trener Zadra, na spomenutoj je utakmici zaradio dvije tehničke pogreške zbog prigovora sucima te je slijedom toga isključen. Kako smo ranije pisali, klub će zbog toga morati platiti 11.500,00 kuna kazne, a Mršić je dobio i jednu utakmicu zabrane vođenja momčadi. Priopćenje Tornada prenosimo u cijelosti:

“Povijest se po tko zna koji put ponovila i naš je Zadar opet grubo oštećen u utakmici protiv mrskog rivala – Cibone. Niz sudačkih odluka je gotovo tradicionalno išao zagrebačkom klubu u korist, no bili smo svjedoci i nekim situacijama na koje nitko tko nosi Zadar u srcu ne može ostati ravnodušan.

Tehnička pogreška zbog “floppinga” Carteru, iako je očigledno kako je kontakt s protivničkim igračem postojao te potom dvije uzastopne tehničke pogreške i isključenje treneru Mršiću ne smiju proći “ispod radara”. Zanimljivo, isključenje treneru dosudio je sudac Kardum, koji je istu stvar učinio i tijekom utakmice između Zadra i Splita odigrane u legendarnim Jazinama. Zadarski se navijač kroz godine već nagledao sličnih stvari da bi to pripisao pukoj slučajnosti…

Foto: Šime Zelić / KK Zadar

Epilog? Suspenzija na jednu utakmicu treneru Mršiću te novčana kazna klubu u iznosu od 11.500,00 kn! Klub je tako primoran napuniti blagajnu istog tog Saveza koji je i delegirao suce čije su “akrobacije” dovele do te kazne.

Za dodatnu dozu apsurda Savez se pobrinuo i dan poslije utakmice napisavši u izvještaju, citiramo: “NAŽALOST, ni odlična partija mladog Prkačina (…) nije pomogla Ciboni.” Na čiju točno žalost? Koga to Savez predstavlja i kome upućuje tekstove objavljene na svojim službenim stranicama? Svjesni smo da je tekst preuzet sa službenih stranica Cibone, ali to ne može biti isprika za lijenost, nesposobnost i očigledno navijačko opredjeljenje nekog zaposlenika u Savezu. To je za najoštriju osudu!

UN Tornado stoga poziva sve navijače, simpatizere i sugrađane kojima je Košarkaški klub Zadar u srcu, da još jednom pokažu kako ne podnose nepravdu te kako uz svoj klub nisu samo u pobjedama i slavljima, već i u trenucima kada se netko nad klubom drsko iživljava poput sudaca i Saveza.

Solidarizirajmo se još jednom s najdražim nam klubom u trenucima kada iznova trpi teror iz Zagreba i simboličnom uplatom na njihov račun pomozimo da kazna bude plaćena, ali i što je još važnije – pokažimo da su zadarsko srce i dišpet jači od zagrebačkog lobija; a ‘gospodi’ iz Saveza poručujemo da budno gledamo i čuvamo naš klub i grad i kad nas nema na tribinama!”, stoji u pripopćenju Tornada, na kraju kojega su navedeni i podaci za uplatu.