16 svi 2021
NAKON DERBIJA Mršić ponosan na igrače, Mavri jedna od najdražih pobjeda
KK Zadar

NAKON DERBIJA Mršić ponosan na igrače, Mavri jedna od najdražih pobjeda

“Čestitam momcima i jako sam ponosan na njih. Ovo nam je bila treća utakmica u četiri dana protiv jakog protivnika, ali imali smo snage boriti se i ne odustajati tijekom svih 40 minuta protiv vrlo dobre Cibone, koja je u dobroj formi. Dizali smo se kako je utakmica išla kraju i zasluženo pobijedili”, rekao je Veljko Mršić, trener košarkaša Zadra nakon pete pobjede u šestom ovosezonskom derbiju protiv Cibone.

Posebno je sretan bio Dominik Mavra, kapetan Zadra, koji je večeras bio najbolji strijelac i autor pobjedničkih slobodnih bacanja.

“Ne znam zašto, ali ovo mi je jedna od najdražih pobjeda ove sezone. Ušli smo malo sporo, kao nije bitna utakmica ovo-ono. Ali ovo je derbi i nismo htjeli da prođe pored nas tek tako. Na kraju mi je baš baš drago zbog ove pobjede, jer mislim da smo pokazali karakter, koji smo pokazali i u svim najbitnijim utakmicama ove sezone”, rekao je Mavra.

Vladimir Jovanović (Foto: Š. Zelić)

Vladimir Jovanović, trener Cibone, korektno je čestitao Zadru na pobjedi i kazao:

“Kontrolirali smo veći dio susreta, ali u završnici smo pali, prije svega energijom i koncentracijom. Napravili smo neke greške u selekciji šuta, promašili neke otvorene šuteve i ukupno osam slobodnih bacanja, što je previše za ovakvu utakmicu. Ali nemam što zamjeriti igračima. Ušli su u utakmicu vrlo motivirano i energetski na visokoj razini, ali nažalost nismo izdržali do kraja. Na kraju je protivnik imao i malo sreće, koja je uvijek potrebna u neizvjesnim završnicama. Idemo dalje, čeka nas još jedna utakmica i napravit ćemo sve da u doigravanju budemo pravi.”

Dominik Mavra i Roko Prkačin (Foto: Š. Zelić)

Roko Prkačin, pak, smatra da ovo nije posljednji dvoboj Zadra i Cibone ove sezone.

“Dobro smo otvorili utakmicu s energijom i svime, a u prvom poluvremenu nas je služio i šut. U drugom smo malo spustili ritam, a kada smo počeli promašivati počela se smanjivati i razlika. Na kraju smo imali priliku za pobjedu, ali nismo uspjeli realizirati zadnji napad. Glavu gore, idemo dalje prema doigravanju i čekamo revanš sa Zadrom u finalu”, rekao je Cibonin talent.