16 svi 2021
VELIKO PRIZNANJE Martin Vulić sudio finale ženske Eurolige!
Košarka

VELIKO PRIZNANJE Martin Vulić sudio finale ženske Eurolige!

Proteklog vikenda u Istanbulu je održan završni turnir Eurolige za košarkašice, na kojemu je i Zadar imao svog predstavnika. Riječ je o sucu Martinu Vuliću, koji je sudio veliko finale između španjolske Avenide i ruskog Ekaterinburga, kao i polufinale između Avenide i mađarskog Soprona. Bilo je to još jedno veliko priznanje za zadarskog suca, čija je karijera nedvojbeno u uzlaznoj putanji.

– Ovo mi je bio dosad najveći izazov u ženskoj košarci i svakako najveće priznanje. Suditi najboljim ekipama u Europi je velika stvar i za mene osobno nagrada za sav trud, rad i odricanje koje sam uložio u sudački posao. Sve je bilo odlično i jako sam zadovoljan – sažeo nam je Martin dojmove iz Istanbula.

U prvoj utakmici koju je sudio, zajedno s Jasminom Juras iz Srbije te Ventsislavom Velkovom iz Bugarske, Avenida je svladala Sopron sa 72:61 i tako izborila plasman u finale. Tamo su Španjolske ipak poražene od moćnog Ekaterinburga, koji je slavio sa 78:68, a sudački trojac Ozlem Yalman (Turska), Juras, Vulić odlično je odradio svoj posao.

– Sudio sam Svjetsko prvenstvo za košarkašice do 19 godina, ali ovo je ipak bila druga dimenzija i još jedno veliko iskustvo. Što se muške košarke tiče, nakon odrađene sezone u Ligi prvaka, dobio sam priznanje nominacijom za “stand by suca” za završni turnir, Final Eight. To znači da ukoliko netko od odabranih sudaca iz nekog razloga ne bude mogao suditi, nas četvorica smo prve zamjene.

I upravo dok smo razgovarali, na Vulićevu adresu stigao je novi zadatak – Europsko prvenstvo košarkašica. Pa što reći, nego: Bravo, Martine i samo tako dalje!

– Najvažnije je da me zdravlje služi, a ja ću sigurno nastaviti davati sve od sebe da napredujem iz dana u dan pa ćemo vidjeti gdje će me to u konačnici dovesti – zaključio je.