25 lip 2022
Kuglači Zadra sezonu okončali na 8. mjestu
Kuglanje

Kuglači Zadra sezonu okončali na 8. mjestu

Kuglači Zadra od još jedne sezone u Prvoj ligi oprostili su se porazom na gostovanju kod Grmoščice 6:2. Nakon 18 odigranih utakmica jedno je sigurno: Bila je ovo sezona koju će Zadrani pokušati što prije ostaviti iza sebe i zaboraviti sve što se u njoj događalo.

Jer kad u devet gostujućih dvoboja ne uspiješ upisati nijednu pobjedu, tek jedan remi, onda se i ne možeš nadati ničemu doli borbe za goli život, koja je ovog puta privedena kraju bez većih posljedica.

Iako treba naglasiti kako je momčad iz Mocira relegaciju u niži rang izbjegla za jedan jedini, bod što im definitivno mora biti upozorenje za nadolazeću sezonu.

Vremena za analizu što je bilo loše, odnosno je li se i što moglo napraviti bolje, bit će napretek. Jer, kao i većina sportskih klubova u Hrvatskoj i Kuglački klub Zadar sada ulazi u gotovo šestomjesečnu hibernaciju, kroz koju i ono malo zainteresiranih zaboravi što se događalo u prošloj sezoni.

Ono što isto tako vrijedi istaknuti je kako je sa prosjekom od 606 srušenih čunjeva po utakmici najbolji pojedinac Zadra ove sezone bio legendarni Luka Ukalović, dok su Ukalović i Stanko Čota bili najkonzistentniji te su nastupili u svih 18 utakmica.