16 svi 2021
POSLJEDNJI VLAK ZA OSTANAK Zadranke protiv Splita love +14
Foto: Nenad Opačić / ŠC Višnjik
Košarka

POSLJEDNJI VLAK ZA OSTANAK Zadranke protiv Splita love +14

Košarkašice Zadra sutra hvataju posljednji vlak, štoviše, zadnji vagon u kompoziciji koji bi ih eventualno mogao ostaviti u Premijer ligi sljedeće sezone. U goste im u pretposljednjem kolu Lige za ostanak dolazi Split, koji im je ujedno i izravni konkurent u toj nemiloj borbi za ostanak.

Zadar se u ovom trenutku nalazi na posljednjem mjestu ljestvice bez pobjede, dok je Split tek jednu poziciju iznad s dvije pobjede i sedam poraza.

Tri su uvjeta koja bi se trebala poklopiti kako bi Zadranke u konačnici preskočile Split i prepustile mu fenjer, dok bi ekipa s Višnjika u tom slučaju išla u dodatno razigravanje s poraženom ekipom finalne utakmice doigravanja Prve lige.

Prvi uvjet je sutrašnja pobjeda protiv Splita i to sa više od 13 poena razlike. Kao drugi uvjet nameće se i slavlje Zadranki u posljednjem kolu na gostovanju kod Plamena u Požegi, a treći bi bio domaći poraz Splita u zadnjem dvoboju sezone protiv FSV-a.

Svaki drugi scenarij značio bi oproštaj košarkašica Zadra od nastupa u najvišem razredu domaće ženske košarke, u kojem bez prekida nastupaju posljednjih 15 sezona.

Utakmica Zadra i Splita igra se u dvorani 3 ŠC Višnjik u subotu s početkom u 18 sati.