27 stu 2021
VELJKO MRŠIĆ: “Čestitam igračima, Onuaku će biti kažnjen”
Foto: Zvonko Kucelin / KK Zadar
KK Zadar

VELJKO MRŠIĆ: “Čestitam igračima, Onuaku će biti kažnjen”

“Čestitam igračima na tome što smo kolo prije kraja i teoretski osigurali ostanak u ABA ligi i ostvarili još jedan cilj ove sezone. Prvo poluvrijeme je bilo napadački jako dobro, ali nismo imali cijelu utakmicu dovoljno energije. Obrambeno smo bili ispod uobičajene razine, a u drugom poluvremenu nam se opet dogodio pad. Cibona je odigrala fantastično i to se često događa da, kada momčad ostane s osam igrača u rosteru, igrači na terenu dobiju dodatno samopouzdanje, igraju bez kočnica i to se danas vidjelo. Na kraju smo imali i malo sreće i preokrenuli”, rekao je Veljko Mršić, trener Zadra, nakon pobjede u zaostaloj utakmici 12. kola ABA lige protiv Cibone.

Mršić, naravno, nije propustio pohvaliti svog kapetana Dominika Mavru, ali i mladog centra Cibone Roka Prkačina, koji su zabili 33 odnosno 38 koševa, svaki pogodivši po šest trica.

– Bili su fantastični. Možemo biti sretni što smo imali priliku vidjeti takvu individualnu predstavu dvojice igrača, što nije bilo zaista dugo vremena. Čestitam obojici, kao i mojim igračima na pobjedi te Ciboni na dobroj igri.

Veljko Mršić (Foto: Z. Kucelin)

Ponovno je Zadar imao velike oscilacije u igri pa time i u rezultatu.

– To je nešto što nam se događa od početka sezone i prema tome nije slučajnost. Još to nismo uspjeli riješiti, ali radimo na tome i napravit ćemo sve da do kraja sezone ti padovi budu što manji. Nastojimo koristiti sve igrače da što svježiji dočekamo kraj utakmice pa i sam kraj sezone te da slučajno u ovakvom rasporedu ne dođe do nekakvih ozljeda pa možda je dijelom i to uzrok.

Upitan da prokomentira paranje dresa od strane Chinanua Onuakua nakon izlaska s terena, Mršić je odgovorio.

– Nisam vidio tu situaciju. Ako je to napravio, bit će kažnjen po klupskom pravilniku. To je nedopustivo ponašanje za jednog profesionalca.

Ima li Zadar pripremljen rezervni dres za ovakve i slične situacije, zanimalo je novinare.

– Pitate krivu osobu. To bi trebalo pitati našeg ekonoma Zdenka Perića ako zna – odgovorio je Mršić.

Vladimir Jovanović (Foto: Z. Kucelin)

Vladimir Jovanović, trener Cibone:

“Moji momci su još jednom pokazali da za njih ne postoji riječ predaja. Nakon -16 na poluvremenu uspjeli smo se vratiti i čak povesti četiri razlike. Na kraju je Zadar ipak pobijedio zahvaljujući nevjerojatnim šutevima Mavre i čestitam im na tome. Mi smo danas bili s osam igrača i kroz utakmicu smo imali još nekih problema s osobnim greškama, što nam je dodatno otežalo situaciju, ali pokazali smo karakter i to me veseli. Žao mi je što ovakva partija Roka Prkačina nije okrunjena pobjedom, ali drugo poluvrijeme nam je definitivno pokazatelj kako igrati dalje.”