27 ruj 2021
MARTIN ERLIĆ: “Drago mi je čuti za interes velikih klubova, ali trenutno sam fokusiran na Speziju”
Foto: Spezia Calcio (Tassone)
Nogomet

MARTIN ERLIĆ: “Drago mi je čuti za interes velikih klubova, ali trenutno sam fokusiran na Speziju”

Subotnji junak dana u Serie A bio je Martin Erlić, koji je u pobjedi svoje Spezije protiv Crotonea 3:2 asistirao za izjednačenje u 90. minuti i onda u 92. zabio pobjednički gol. I ne samo to, koju minutu ranije spriječio je čistu kontru protivnika, koji je u tom trenutku mogao odjuriti na nedostižnih 1:3. I sve to načet ozljedom.

– Kroz tjedan sam imao problema sa zglobom, ali sve je bilo dobro do 80. minute. Tada sam malo krivo stao i osjetio bol, ali kako više nismo imali zamjena, morao sam ostati u igri. Stisnuo sam zube i na kraju smo uspjeli preokrenuti. Drago mi je da sam i ja dao doprinos tome – skromno će Martin, koji nam se javio gotovo odmah nakon utakmice.

Pobjednički gol (Foto: Spezia Calcio – Tassone)

Prvo sprint za protivničkim napadačem i čisti klizeći start da ga zaustavi, potom “no look” asist Maggioreu za 2:2 i onda snalažljivi pogodak glavom, nakon što se lopta odbila od prečke, za konačnih 3:2. Talijanski mediji puni su hvale za mladog Zadranina.

– Ovo je prije svega pobjeda momčadi. Znali smo da će biti teška utakmica i Crotone nam je stvorio dosta problema, ali najvažnije je bilo držati aktivan rezultat do kraja. Kapetan Claudio Terzi rekao mi je: “Martine, moramo ostati u igri do kraja, jer utakmica se može dobiti i u nadoknadi.” Tako je i bilo. Ne zabijam puno i svaki gol mi je poseban, ali zabiti u tako važnoj utakmici za pobjedu u posljednjim trenucima je poseban gušt.

A pobjeda je Speziji bila izuzetno važna, jer je sada, osam kola prije kraja, sa 32 osvojena boda u odličnoj poziciji da vrlo brzo osigura ostanak u Serie A.

– Pobjeda je važna, ali ne smijemo se sada opustiti. Osam kola je do kraja, ima još puno bodova u igri i moramo ostati čvrsto na zemlji i okrenuti se sljedećoj utakmici.

(Foto: Spezia Calcio – Tassone)

Imao je Martin i posebnu posvetu pobjede, koja će također reći nešto o kakvom se momku radi.

– Ovu pobjedu posvećujem našim navijačima i cijelom gradu. I prije ove utakmice su nas došli podržati ispred hotela, zaslužili su to i ovo je za njih – istaknuo je Erlić.

Naravno, neizbježno pitanje za mladog hrvatskog reprezentativca bilo je ono o interesu velikih klubova za njega, koji je u posljednje vrijeme sve veći.

– Normalno da mi je drago to čuti, ali iskreno, ne obazirem se previše na takve stvari. Fokusiran sam na to da odradim sezonu u Speziji najbolje što mogu, a onda ćemo vidjeti što će biti. Samo treba nastaviti ovako – zaključio je 23-godišnji Zadranin.