11 kol 2022
MARKO SELIN: “Igrači su svojim radom i ponašanjem tijekom cijele sezone zaslužili ovaj rezultat”
Foto: Šime Zelić
Domaća košarka

MARKO SELIN: “Igrači su svojim radom i ponašanjem tijekom cijele sezone zaslužili ovaj rezultat”

Dramatičnom pobjedom u posljednjem kolu protiv Omiša, košarkaši Jazina (Zadar II) natjecanje u Prvoj ligi završili su na trećem mjestu te izborili doigravanje. Sjajan je to rezultat mlade zadarske momčadi pod vodstvom trenera Marka Selina, kojega je prije početka sezone malo tko očekivao.

– Zasluženo smo pobijedili, iako nismo briljirali, ali s obzirom na stanku od 10 dana zbog COVID-a i četiri pozitivna igrača, odigrali smo na gornjoj granici naših mogućnosti. Pristup je bio zaista odličan. Dugo smo tražili pravu petorku i na kraju se ispostavilo da je to ona s pet niskih igrača, kojom smo preokrenuli utakmicu i na kraju, iako je bilo i drame u posljednjoj minuti, zasluženo pobijedili – rekao je Selin nakon utakmice.

Bila je to poprilično neobična priča, jer se utakmica trebala igrati u terminu kada i sve ostale posljednjeg kola, ali je tada odgođena zbog igrača Jazina koji su bili pozitivni na koronavirus. Tako su sinoćnju utakmicu s posebnim zanimanjem pratili i u zagrebačkom Boscu, koji se nadao kiksu Jazina da bi uhvatio posljednji vlak za doigravanje. No, to se nije dogodilo.

– Drago mi je da je Omiš odigrao pravu, borbenu utakmicu i nisu došli u Zadar na izlet, već su do kraja pokušali sve da pobijede, premda im ova utakmica rezultatski nije ništa značila. Čestitam i njima, ali mislim da smo, s obzirom na sve prikazano tijekom cijele sezone, zaista zaslužili da igramo doigravanje. Iako nam to nije bio primarni cilj ove sezone, kada nam se ukazala prilika, normalno da smo ju htjeli iskoristiti i drago mi je da smo uspjeli.

A prvenstveni cilj (bio) je razvoj mladih igrača KK Zadra i njihovo postupno uvođenje u seniorsku košarku, što se pokazalo jako dobrim potezom.

– Apsolutno sam zadovoljan kako su se dečki ponašali, igrali i trenirali ove sezone. Bilo je uspona i padova kod svih igrača, međutim, generalno, kada se podvuče crta, iskristalizirali smo neke uloge i vidjeli koji igrači u budućnosti mogu odgovoriti na više zahtjeve. A posebno mi je drago što je generacija igrača koju Toni Dijan i ja vodimo već treću godinu, kao ulazno juniorsko godište, ravnopravno participirala u seniorskoj ligi. I ne samo participirala, nego bi bez tih momaka teško ostvarili ovaj rezultat. No, doista pohvale idu na račun cijele momčadi. Svi su ispunjavali sve zadatke koje smo stavljali pred njih i odigrali zaista dobru sezonu, što nije bilo lako s obzirom da smo uvjerljivo najmlađa momčad u ligi – istaknuo je Selin.

U polufinalu doigravanja Jazine će igrati protiv zagrebačkog Dinama, koji je ligu završio na drugom mjestu (drugi par je Cedevita – Kaštela). Kakva su očekivanja?

– Očekivanja su ista kao i u svakoj utakmici od početka sezone. Protiv svih momčadi, u kakvom god sastavu da smo bili, nastojali smo se pripremiti najbolje što možemo, dati sve od sebe i igrati na pobjedu. Tako će biti i u polufinalu, bez obzira što nam se sada ozlijedio i Marko Šarac, koji je sa 24 godine naš najiskusniji igrač. No, moj je stav inače da se igrač Zadra mora ponašati na takav način: Ne moramo imperativno pobijediti, ali svakako moramo svaki put igrati na pobjedu – zaključio je trener Jazina i juniorske momčadi Zadra.