11 kol 2022
MARKO ŠIMURINA: “Nadam se da će dolazak Lige prvaka utjecati i na izgradnju futsal centra u Zadru”
Foto: Nenad Opačić / ŠC Višnjik
Futsal

MARKO ŠIMURINA: “Nadam se da će dolazak Lige prvaka utjecati i na izgradnju futsal centra u Zadru”

Zadrom je jučer odjeknula vijest da će ŠC Višnjik biti domaćin završnog turnira UEFA Futsal lige prvaka. Od 28. travnja do 3. svibnja osam najboljih europskih momčadi borit će se za naslov prvaka, a slika iz našega grada još će jednom obići svijet.

– Velika promidžba Zadra, definitivno. Zaista je šteta što zbog pandemije neće moći biti prisutni gledatelji, jer sam siguran da bi Zadrani ovakav događaj popratili u velikom broju. No, bez obzira na to slika iz našega grada otići će u cijeli svijet i to je velika stvar. U Krešinu dvoranu dolaze vrhunske momčadi pa će svi, barem preko malih ekrana, imati priliku uživati u vrhunskom futsalu – prokomentirao nam je Robert Grdović, bivši hrvatski malonogometni reprezentativac, danas trener slovenskog Ptuja.

Zadovoljstvo nije krio ni Marko Šimurina, još jedan bivši reprezentativac iz našega grada, pod čijim je vodstvom organizacija futsala u Zadru posljednjih godina doživjela veliki napredak.

– Ovo je zaista velika stvar za Zadar i Hrvatsku, u naš grad stiže osam najbolji futsal momčadi u europi, a možda i na svijetu. I ja moram reći da mi je žao što neće biti publike, jer bi spektakl onda zaista bio potpun, ali što je tu je. Pohvalio bih ljude koji su zaslužni da Liga prvaka dođe u Zadar. A Ono što je najvažnije, nadam se da će ovako veliki događaj imati utjecaja na to da se u Zadru počne razmišljati o izgradnji futsal centra, kroz koji bi i Zadar danas-sutra mogao izboriti plasman na jedno ovako prestižno natjecanje – rekao je Šimurina.