19 tra 2021
Domagoj Vuković: “Gorica ima široku rotaciju i dobrog trenera, neće biti lako”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

Domagoj Vuković: “Gorica ima široku rotaciju i dobrog trenera, neće biti lako”

Do kraja osnovnog dijela prvenstva Hrvatske košarkaše Zadra očekuje još pet utakmica. Prva od tih na rasporedu je sutra u 19 sati u Dvorani Krešimira Ćosića, kada u 30. kolu HT Premijer lige dočekuju Goricu. Zadrani u taj susret ulaze s najbolje pozicije na ljestvici (omjer 24-4), dok su Goričani četvrti sa 20 pobjeda i sedam poraza.

– Očekuje nas teška utakmica. Gorica je zasluženo u vrhu HT Premijer lige, imaju dobru momčad i dobro su vođeni. U ritmu smo utakmica svaka dva dana i to se osjeti na momcima. Možda nećemo imati neku ogromnu energiju, koja nas je krasila u posljednje vrijeme, ali to trebamo nadoknaditi pamentom igrom. Moramo biti maksimalno koncentrirani od prve minute i neutralizirati dobre stvari u njihovoj igri, kojih ima puno, da bismo usmjerili susret u željenom smjeru – kaže Veljko Mršić, trener Zadra.

Domagoj Vuković (Š. Zelić)

Bit će ovo treći ogled ovih suparnika ove sezone. U oba prethodna slavili su domaćini. Gorica je na svom terenu slavila sa 72:70 tricom Karla Uljarevića sa sirenom još tamo početkom listopada prošle godine, da bi se Zadar sredinom prosinca uvjerljivo revanširao na Višnjiku sa 74:55.

– Dobro su posložena momčad sa širokom rotacijom. Svih 12 igrača mogu im sudjelovati u igri, a trener Josip Sesar radi jako dobar posao. Neće biti lako, nedavno su mučili Cibonu do posljednje minute i zato utakmici moramo pristupiti maksimalno ozbiljno – rekao je Domagoj Vuković, krilni centar Zadra.

Nakon ove utakmice, Zadrane očekuju tri uzastopna derbija s Cibonom. U subotu (10.04.) u Zagrebu igraju “regularno” 25. kolo ABA lige, sljedeću srijedu (14.04.) na Višnjiku zaostalo 12. kolo, a tri dana kasnije (17.04.) na rasporedu je prvenstveni derbi u Draženovom domu.