19 tra 2021
NAKON GRADSKOG OKRŠAJA Mršić zadovoljan, Vlašić nije nezadovoljan
Foto: Zvonko Kucelin
KK Zadar

NAKON GRADSKOG OKRŠAJA Mršić zadovoljan, Vlašić nije nezadovoljan

“Pokazali smo da smo broj jedan u gradu, sada imamo 2-1 sa Sonikom ove sezone”, malo se našalio Veljko Mršić, trener košarkaša Zadra, nakon pobjede u gradskom dvoboju pa nastavio u ozbiljnijem tonu.

“Očekivali smo ovakvu utakmicu, nakon što smo 22 sata proveli u busu za Čačak i natrag i to nas je gostovanje u određenoj mjeri fizički i emocionalno ispraznilo. Zato smo danas, nakon dobrog otvaranja, ipak bili u nekom sporijem ritmu. Sonik se dobro držao, vidi se da su se dosta pripremali za nas, međutim, individualna kvaliteta je nedvojbeno na našoj strani. Dok smo bili koncentrirani i svježi, radili smo razliku. Kasnije smo izgubili dosta lopti i dopustili im neke lagane koševe iz kontranapada, ali pobjeda nije došla u pitanje”, rekao je Mršić.

Već za dva dana Zadrane očekuje nova prvenstvena utakmica, protiv Gorice u Krešinom domu, a onda slijedi dvostruki ABA ligaški okršaj s Cibonom unutar četiri dana.

– Raspored je takav kakav je. Pred nama je još pet kola u HT Premijer ligi i moramo nastaviti s pobjedama da zadržimo prvo mjesto uoči doigravanja. Sada smo fokusirani na Goricu, a onda ćemo se okrenuti ABA ligi i Ciboni – zaključio je trener Zadra.

Hrvoje Vlašić (Z. Kucelin)

Na drugoj strani Hrvoje Vlašić, trener Sonik Puntamike, unatoč porazu, nije bio nezadovoljan.

“Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi, ali mogu reći da sam zadovoljan igrom svoje momčadi. Zadar se od početka odvojio, ali više puta smo se vraćali i mislim da smo pružili dobar otpor puno kvalitetnijem protivniku. Borili smo se, izgledali kao momčad i imali dobrih razdoblja, ali neke stvari jednostavno nismo mogli zaustaviti. Unatoč porazu, ne mogu biti nezadovoljan. Pohvalio bih svoje igrače za trud, a Zadru želim sve najbolje u nastavku sezone”, rekao je Vlašić.

Jakov Vladović (Z. Kucelin)

Jakov Vladović, Sonik Puntamika: “Zaslužena pobjeda Zadra. Kvalitetnija su momčad i to su večeras pokazali, no mislim da možemo biti zadovoljni svojom izvedbom. Odigrali smo dobru utakmicu, nismo se predavali, ali razlika u kvaliteti i širini rostera bila je prevelika. Sretno Zadru u nastavku sezone.”

Domagoj Vuković, Zadar: “Danas je bilo važno pokazati da smo prvi klub u gradu, posebno nakon one prve utakmice ove sezone u Jazinama. Dosta se pričalo o tome i drago mi je da smo pokazali da smo bolji. Dobro smo pristupili utakmici i napravili prednost, koju smo kasnije održavali. Oni su se također trudili, uspjeli su par puta smanjiti zaostatak, ali naša pobjeda ipak nije dolazila u pitanje.”