27 velj 2024
ZADRANIN U SLAVONIJI Stipe Šarlija: “Uživam u Osijeku, želim i dalje tu ostati”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
Domaća košarka

ZADRANIN U SLAVONIJI Stipe Šarlija: “Uživam u Osijeku, želim i dalje tu ostati”

Gotovo pet mjeseci prošlo je otkako je klupu slavonskog predstavnika u HT Premijer Ligi, KK Vrijednosnice Osijek, preuzela zadarska igračka legenda Stipe Šarlija.

Sam početak bio je poprilično težak. Igrali su Osječani dobro, međutim, izostajale su pobjede.

– Uskoro po mom dolasku napustili su nas Jordano i Frye, zatim su se ozljedili Čelebić i Clarance, koji su isto otišli te nam je roster bio dosta sužen, a i sada je tako. Međutim, dečki koji su ostali reagirali su odlično. Zbili smo redove i nije bilo plakanja, već samo još žešči rad na treninzima – kaže Šarlija.

Treninzi su posebna priča.

– Rekao sam da nam je roster dosta kratak, nekad bi nas na treningu bilo svega šest – sedam. Želim pohvaliti dečke koji su vrhunski, prionuli su radu još jače. Pohvalio bi Šimu Lisicu, koji nam se naknadno priključio i vrlo brzo postao nam je važan kotačić u igri.

Kako ste se snašli u prvom seniorskom trenerskom angažmanu?

– Nije bilo puno vremena za prilagodbu. Odmah sam upao u žrvanj i preko noći sam takoreći hvatao konce. Mogu reći da sam zadovoljan i sretan. Zahvalio bi se ljudima iz kluba i svima u gradu, koji su me odlično prihvatili. Baš uživam i drago mi je da sam u Osijeku započeo svoju seniorsku trenersku karijeru.

Vidite li se u Slavoniji i sljedeće sezone?

– Pričali smo, nismo još ništa potpisali, ali obostrana je želja da nastavimo zajedno naš put i to me čini sretnim. Drago mi je da su čelnici kluba zadovoljni mojim radom. Nisam imamo nikakav pritisak rezultata kada sam došao i sada smo na dobrom putu.

Osijek igra vrlo dobro, a i rezultat je na njegovoj strani u zadnje vrijeme. Upisali su Šarlijini igrači četiri uzastopne pobjede.

– Sve je to zasluga momaka, nije ni njima bilo lako. Naš najstariji igrač Kujundžić ima 26 godina i odjednom je iskočio u prvi plan. Trebalo je i njemu malo vremena da se privikne na tu ulogu da je on sada taj koji treba uzeti zadnji šut. Veliku pomoć ima i od ostalih suigrača Paića, Topolovića, Lakića, Porobića, Lisice i ostalih. Ostanak u ligi smo osigurali, a to je bilo najvažnije. sada nas očekuju još četiri kola i u igri smo za doigravanje. To bi nam svima bila velika nagrada za trud i pokušat ćemo to ostvariti – zaključio je zadarski košarkaški stručnjak.