18 tra 2021
VELJKO MRŠIĆ: “Bili smo bolji i zasluženo pobijedili”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

VELJKO MRŠIĆ: “Bili smo bolji i zasluženo pobijedili”

“Bila je ovo izuzetno važna utakmica za obje momčadi, samim time i vrlo važna pobjeda za nas. Mislim da smo tijekom cijele utakmice bili bolja momčad, kontrolirali smo rezultat, imali u više navrata i preko 10 poena razlike, ali u završnici smo ponovno lošim odlukama zakomplicirali situaciju. Dali smo priliku Borcu da se vrati, slično kao u prvoj utakmici u Zadru, ali uspjeli smo dobiti obe i to je u ovom trenutku najvažnije”, rekao je Veljko Mršić nakon pobjede u Čačku.

Zadar je od sredine prve četvrtine stalno bio u vodstvu, koje je postepeno povećavao sve do najvećih +14 početkom posljednje dionice. I unatoč vrlo lošoj završnici, ipak ne bi bilo zasluženo da je na kraju izgubio.

– Znali smo da je Borac posljednjih nekoliko utakmica furiozno otvorio i da to moramo spriječiti. Zato smo krenuli zonom da ih izbacimo iz njihovog ritma i intenziteta kretanja, a oni su na to odgovorili vanjskim šutom, kojega su uglavnom promašivali. U početku ih je držao skok u napadu, ali kasnije su izgubili fluidnost koja ih je krasila i nisu je pronašli do kraja. Promašili su puno vanjskih šuteva, ali dio zasluge za to sigurno ide i nama. Mislim da smo zasluženo pobijedili – zaključio je trener Zadra.

Jedan od najboljih u zadarskim redovima bio je Aleksandar Bursać, koji je postigao 11 poena, uz 9 skokova i 4 asistencije te značajan obrambeni doprinos.

– Znali smo da će biti teška utakmica. Ušli smo maksimalno motivirano i fokusirano i većim dijelom smo držali utakmicu pod našom kontrolom. Na kraju nam se po tko zna koji put dogodio pad, ali srećom nije bio koban po rezultat. Osvojili smo važne bodove i idemo dalje – rekao je krilni centar Zadra.

Marko Marinović, trener Borca, bio je, jasno, vrlo razočaran ishodom utakmice i igrom svoje momčadi.

– Iskreno, ovo je jako težak poraz na nas. Nisam očekivao da ćemo ovako odigrati. Naravno, preuzimam svu odgovornost, jer se očito nismo dovoljno dobro pripremili za ovu utakmicu. Promašili smo dosta otvorenih šuteva, a u pojedinim trenucima smo pogrekšo napadali. To naravno ne umanjuje pobjedu Zadra, koji je iskusna momčad. Iskoristili su sve naše propuste. Bila je ovo ružna utakmica, moramo je što prije ostaviti iza sebe i okrenuti se sljedećim izazovima. Imamo još dvije utakmice u kojima ćemo tražiti pobjede za ostanak u ligi. Zadru želim svu sreću u nastavku i da svi ostanu zdravi – rekao je Marinović.