18 tra 2021
MRŠIĆ: “Mavra je neprimjereno reagirao, ali događa se, izgladit ćemo to”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

MRŠIĆ: “Mavra je neprimjereno reagirao, ali događa se, izgladit ćemo to”

“Opet smo ušli ozbiljno od prve minute i to je usmjerilo utakmicu u željenom pravcu. Obrana je bila dobra, pogađali smo otvorene šuteve i čestitam momcima na pobjedi”, rekao je nakon lagane domaće pobjede protiv Škrljeva Veljko Mršić, trener Zadra.

Ipak, utakmicu je obilježio sukob između trenera i kapetana Dominika Mavre, koji je već u prvoj četvrtini, zajedno s Chinanuom Onuakuom završio u svlačionici, nakon čega se Amerikanac vratio, a Mavra je ostatak utakmice odgledao s tribina. Mršić je o tome kazao.

– Mavra je imao neprimjerenu reakciju na parketu. Svakome se dogodi neka takva egzibicija, međutim momčad je uvijek na prvom mjestu i moj je posao da ne dozvolim da to bukne u neki plamen. Međusobne probleme, ako ih ima, treba riješavati na treningu i u svlačionici, a nikako na utakmici. To su stvari koje se događaju u profesionalnom sportu. Imamo i primjer Mike Jamesa iz CSKA od neki dan.

Na novinarsko pitanje je li Onuaku u svalčionicu, nakon Mavre, otišao zbog nekakvog nesporazuma, Mršić je odgovorio kako je Amerikanc otišao izgladiti nesporazum.

– Nisam još pričao s njima. Čekam da se malo ohlade. Sutra imamo deset sati puta i imat ćemo vremena razgovarati. Izgladit će se to sigurno.

Kakva je situacija s ozlijeđenima Carterom i Bralom?

– Carter je osjetio neko zatezanje u koljenu, ali u ovom trenutku ne znam težinu njegove ozljede. Nadam se da nije ništa ozbiljno. Brala je iščašio skočni zglob i on sigurno ne ide na put. Šteta, ušao je u dobar ritam, dobro je igrao i nadam se da ga ovo neće udaljiti dugo sa parketa – zaključio je Mršić.