29 ožu 2024
UOČI ŠKRLJEVA Veljko Mršić: “Napokon smo ušli u normalniji ritam”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

UOČI ŠKRLJEVA Veljko Mršić: “Napokon smo ušli u normalniji ritam”

Pred košarkašima Zadra ovaj tjedan su nove dvije utakmice, srećom, ovaj put ne unutar 24 sata. Prva je na rasporedu sutra u 17 sati u Dvorani Krešimira Ćosića protiv Škrljeva, dok je druga u subotu točno u podne na gostovanju kod Borca u Čačku.

Dakle, prva zadaća za momčad Veljka Mršića je upisati šestu uzastopnu prvenstvenu pobjedu i zadržati prednost na vrhu ljestvice HT Premijer lige i nakon sutrašnjeg 28. kola

– Napokon smo ušli u neki normalniji ritam i imamo nekoliko dana razmaka između dviju utakmica. Škrljevo je dobra momčad, dobro vođena i u posljednje vrijeme su podigli formu, što su pokazali i pobjedom protiv Gorice. Moramo biti pravi da ostvarimo novu pobjedu – rekao Mršić.

Ključ utakmice će, naravno, biti u zadarskim rukama. Ako pristup bude pravi, pobjeda neće doći u pitanje. U protivnom, može biti problema.

– Moramo smanjiti broj izgubljenih lopti, donositi dobre odluke u napadu, a u obrani biti malo čvršći i konzistentniji u nekim segmentima. Nadam se da ćemo odigrati na tragu prošle prvenstvene utakmice u Zaboku – istaknuo je trener Zadra.

Na tom tragu je i razmišljanje Justina Cartera.

– Imali smo vremena da se malo odmorimo i mislim da ćemo biti dobri. Najvažnije je da uđemo u susret koncentrirano. Neće biti lako, ali na nama je da igramo našu igru, kontroliramo utakmicu i dođemo do nove pobjede – rekao je američki playmaker.

Bit će ovo treći dvoboj Zadra i Škrljeva ove sezone. U prvom na Višnjiku, još tamo krajem listopada prošle godine, Zadar je slavio s uvjerljivih 99:68, dok je u drugom krajem siječnja ove godine u dvorani Mavrinci bilo tijesnih 72:76 za goste.

Zadrani su vodeći na ljestvici s omjerom 22-4, dok je Škrljevo od dosadašnjih 26 utakmica točno po 13 dobilo i izgubilo. Nedavno su na domaćem terenu iznenadili Goricu sa 102:85, uz sjajnu igru Zadranina Tonija Jelenkovića (25 poena, 6 asistencija), dok su u prošlom kolu uvjerljivo poraženi na gostovanju kod Cibone sa 101:68.