17 sij 2022
Matej Nevešćanin iz KSV Zadar uvršten u Razvojni program 1 HOO-a
Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik
Skokovi u vodu

Matej Nevešćanin iz KSV Zadar uvršten u Razvojni program 1 HOO-a

Matej Nevećanin iz Kluba skokova u vodu Zadar uvršten je u Razvojni program 1 Hrvatskog olimpijskog odbora, s nadnevkom 1. travnja, na 11. sjednici Vijeća HOO-a koja je održana u Zagrebu pod predsjedanjem čelnika Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatka Mateše.

14-godišnji Matej višestruki je državni prvak u dasci na jedan i tri metra u mlađim dobnim kategorijama, a na posljednjem se Prvenstvu Hrvatske održanom početkom ožujka u Zadru okitio i naslovom seniorskog državnog prvaka u dasci 3 metra kao i u kategoriji sinkro skokova s partnerom Davidom Ledinskim.

Vijeće HOO-a za financiranje programa svakog sportaša ili sportašice korisnika Programa potpore sportašima mlađih dobnih kategorija odobrava iznos od 18 tisuća kuna, koji mogu utrošiti na programske aktivnosti kao što su pripreme i natjecanja, korištenje sportskih objekta, nabavku sportske opreme i rekvizita, testiranja i dijagnostike te zdravstvenu skrb.

Od zadarskih skakačica u vodu, koje su Razvojni program 1 koristile i lani, na listi je s pravom na 100% iznosa programskih sredstava i ove godine Lara Magaš, klupska kolegica Mateja Nevešćanina.

Dodajmo i kako je prezentacija o tome dokud se stiglo s izradom novog Zakona o sportu, dopredsjednice HOO-a Sande Čorak, na sjednici izazvala dugu i konstruktivnu raspravu. Najviše prijepora bilo je na temu financiranja, a zaključeno je da HOO treba sublimirati sve prijedloge i dostaviti ih na razmatranje radnoj skupini za njegovu izradu.