19 tra 2021
Tri zlata, dva srebra i dvije bronce Lucije, Joška i Maria na paraplivačkom PH u Splitu
Sport osoba s invaliditetom

Tri zlata, dva srebra i dvije bronce Lucije, Joška i Maria na paraplivačkom PH u Splitu

Odlični rezultati paraplivača PK Zadar, Lucije Mijolović, Joška Klarina i Maria Mrčele na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom održanom u Splitu.

Prvog dana natjecanja Zadrani su doplivali do tri odličja i novih osobnih rekorda u 50 metarskom bazenu. Mario Mrčela u svojoj je kategoriji osvojio zlato na 100 m prsno i 4. mjesto u ukupnom poretku te broncu na 50 m slobodno. Joško Klarin je osvojio srebro na 200 m leđno, a Lucija Mijolović je bila četvrta na 50m slobodno.

Drugog dana, u nedjelju, Mario Mrčela je osvojio zlato u svojoj kategoriji na 50 m prsno, a s istim rezultatom isplivao je srebro u ukupnom poretku. Lucija Mijolović je bila zlatna na 50 m prsno i dvaput peta apsolutno (50 prsno i 100 m slobodno).

Joško Klarin je isplivao drugo mjesto u svojoj kategoriji na 400 m slobodno i treće mjesto na 100 m leđno, a bio je i četvrti i peti u ukupnom poretku.

– Zadovoljna sam, na natjecanju je sudjelovalo 15 klubova iz Hrvatske te klubovi iz BiH i Slovenije. Naš trojac je bio odličan, moram ih pohvaliti. Samoizolacija je ipak ostavila traga na našoj Luci, uspjela je osvojiti jedno zlato, ali je u sve četiri utrke isplivala norme za EP koje će se početkom listopada održati u Italiji – kazala je po završetku natjecanja Danijela Kurtin, trenerica u PK Zadar.

.