16 svi 2021
IVAN PERINČIĆ: “Neki igrači su počeli gledati sebe i svoju statistiku, to se pod hitno mora mijenjati!”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

IVAN PERINČIĆ: “Neki igrači su počeli gledati sebe i svoju statistiku, to se pod hitno mora mijenjati!”

“Zaslužena pobjeda Cedevite Olimpije. Bili su bolji u svim segmentima košarkaške igre. Osim treće četvrtine, naša igra nije bila dobra. Bila je daleko od onoga što želimo”, rekao je nakon visokog poraza u Ljubljani Ivan Perinčić, pomoćni trener Zadra u ulozi glavnoga.

Potom je posebno naglasio:

“Znam da smo dan ranije imali utakmicu u Osijeku i potom put do Ljubljane, ali neke stvari moramo pod hitno mijenjati. Ne može nam se događati da već pet utakmica gubimo preko 20 lopti, a upravo na to upozoravamo u pripremi. To je za ovu momčad previše. Moramo mnogo više respektirati loptu i posjed te suigrača u boljoj poziciji.”

I tu se Perinčić nije zaustavio, već je na neki način poslao upozorenje igračima.

“Ponavljam, mogu razumjeti umor od prethodne utakmice i puta, ali jednu stvar nikako ne mogu tolerirati, a to je sebičnost. Pojedini igrači su počeli gledati sebe i svoju statistiku, a manje momčad i to pod hitno moramo promijeniti, jer nas sada očekuju ključne utakmice u ABA ligi.”

Sljedeća je na rasporedu već u srijedu, kada u Krešin dom stiže Borac iz Čačka, direktan konkurent u borbi za ostanak.

“Neke stvari moramo mijenjati već od danas, jer na ovaj način neće biti dobro ni u srijedu. Ne želim da nam se dogodi da poslije te utakmice ponovno imamo sličan ovakav razgovor na press konferenciji”, zaključio je rijetko ljutitim tonom Perinčić.