18 kol 2022
MVP Ive Ivanov donio Kup Lavovima iz Ženeve!
Foto: Bastien Gallay
Košarka

MVP Ive Ivanov donio Kup Lavovima iz Ženeve!

Ive Ivanov osvojio je četvrti trofej u karijeri! Nakon slovenskog kupa s Krkom 2016., naslova prvaka Makedonije s MZT-om 2019. te najdražeg Kupa Krešimira Ćosića sa Zadrom 2020., 35-godišnji zadarski košarkaš osvojio je i švicarski Liga kup sa svojim klubom Lions de Geneve. I to kao MVP!

Lavovi iz Ženeve prvo su u dramatičnom polufinalu završnog turnira u Motreuxu svladali Fribourg sa 57:55, da bi u finalu pobijedili Massagno sa 78:60. I to zahvaljujući fantastičnoj četvrtoj četvrtini koju su dobili sa 25:4.

– Presretni smo. Imali smo dvije teške utakmice u dva dana, a u obje smo bili najbolji kada je to bilo najpotrebnije. Polufinale je bilo neizvjesnije, dobili smo ga doslovno u posljednjim sekundama, ali i finale je bilo u egalu sve do posljednje četvrtine, kada smo prelomili i napravili veliku razliku – javio nam se Ive nakon utakmice.

Bivši kapetan Zadra u tvrdom je polufinalu za 25 minuta postigao šest poena, uz pet skokova i dvije asistencije, dok je u finalu bio među najboljih igračima s 11 poena, osam skokova i tri asistencije za 30 minuta. I odigrao je važnu ulogu u velikoj seriji od čak 20:0, kojom je njegova momčad sa 58:55 u 32. minuti otišla na nedostižnih 58:75.

Ive je proglašen i najkorisnijim igračem završnog turnira!

– Sretan sam zbog toga, ali najviše zbog kluba i ljudi koji u njemu rade. Doista su svi maksimalno posvećeni svom poslu i zaslužili su ovaj uspjeh. Uskoro nas očekuje i drugi švicarski kup te završnica prvenstva i nadam se da ćemo imati još razloga za veselje – zaključio je Ive.

Inače, Lionsima je ovo četvrti naslov pobjednika švicarskog Liga kupa, a ukupno 11. trofej u 11 godina postojanja.