25 lip 2022
Kuglači Zadra u Mocirama poraženi od Medveščaka
Kuglanje

Kuglači Zadra u Mocirama poraženi od Medveščaka

Kuglači Zadra u dvoboju 14. kola Prve lige na svojim su stazama izgubili od Medveščaka rezultatom 5:3 (3632:3648), čime su upisali i četvrti poraz u pet utakmica proljetnog dijela sezone. Medveščak je tako opravdao ulogu favorita iako je dvoboj bio iznimno zanimljiv, a presudio ga je tek bolji skor gostiju od 16 poena.

Bio je ovo rijedak primjer u kojem su mlade snage Zadra odigrale bolje od onih starijih. Nemalo je iznenađenje da su u Mocirama svoje dvoboje izgubili Luka Ukalović, Marijo Baljak i Stanko Čota. Tek je Ivica Perić iz palete iskusnijih došao do slavlja, a uz njega pobjede su ostvarili još i Borna Bakran te Matija Cindrić, koji je sa srušenih 659 čunjeva bio i najefikasniji u redovima domaćina.

Unatoč porazu Zadrani su ostali na sedmom mjestu ljestvice s omjerom od pet pobjeda i devet poraza, ali ono što svakako brine jest što posljednjem Velebitu sada bježe tek dvije pobjede. Do kraja prvenstva ostala su za odigrati još četiri kola i ukoliko momčad iz Mocira konačno ne počne uzimati bodove mogli bi se naći u nezgodnoj situaciji u kojoj bi u pitanje mogao doći i ostanak u ligi.