27 stu 2021
IVAN PERINČIĆ: “Imali smo dugačak sastanak u svlačionici i jako sam zadovoljan reakcijom igrača”
Foto: Zvonko Kucelin / KK Zadar
KK Zadar

IVAN PERINČIĆ: “Imali smo dugačak sastanak u svlačionici i jako sam zadovoljan reakcijom igrača”

“Čestitke igračima na reakciji i pravom pristupu od prve minute. Nakon jučerašnjeg teškog dana, jutros smo napravili dugačak sastanak u svlačionici, koji nije bio jednostavan, ali to smo morali napraviti da raščistimo neke stvari. Dosta dugo smo razgovarali i izuzetno sam sretan kako su igrači reagirali danas na utakmici”, rekao je nakon uvjerljive pobjede protiv Alkara Ivan Perinčić, pomoćni trener Zadra.

O samoj utakmici nije se imalo što puno za reći.

“Istina, Alkar je bio oslabljen, nedostajalo im je nekoliko igrača u vanjskoj liniji, ali gledajući našu momčad bilo je puno dobrih stvari i napadački i obrambeno. Pokazali smo mnogo veću želju i agresivnost te bolje trčanje nego jučer. Pokušali smo svima dati šansu i pošto nemamo pravih košarkaških treninga, na utakmici vježbati neke stvari. I to je bilo dobro. Još jednom, čestitke svim igračima, ovo je put kojim trebamo ići”, zaključio je Perinčić.

Damir Milačić (Foto: Zvonko Kucelin)

Ni Damir Milačić, trener Alkara, nije imao previše materijala za komentar večerašnje utakmice.

“Nema se što puno za reći. Prva četvrtina završila je 33:16, Zadar se napunio samopouzdanjem i to je to. Znao sam da će biti motivirani nakon jučerašnjeg poraza i da im se neće ponoviti Zabok. Jednostavno, kvaliteta je presudila. Nismo bili pravi, naročito u obrani, ali ne mogu previše zamjeriti svojim igračima. Ovo nije mjesto gdje možemo tražiti bodove, sada nas očekuju mnogo važnije utakmice protiv Dubrave, Hermesa i Šibenika. Čestitke Zadru i želim mu da izbori ostanak u ABA ligi”, rekao je uvijek korektni Milačić.