19 tra 2021
PREMINUO MANUEL PETANI – CANE Bio je veliki košarkaški fanatik, s Borik Puntamikom treći u državi
Košarka

PREMINUO MANUEL PETANI – CANE Bio je veliki košarkaški fanatik, s Borik Puntamikom treći u državi

U 60. godini života preminuo je Manuel Petani – Cane, dugogodišnji član uprave Košarkaškog kluba Borik Puntamika i trener mlađih kategorija u tom klubu, kao i u KK Zadru.

Rođen je 22. rujna 1961. i velik dio života posvetio je košarci. Kao trener tvorac je najvećeg rezultata s mlađim uzrastima u povijesti Borik Puntamike. S generacijom 1986./87. osvojio je treće mjesto u Hrvatskoj u konkurenciji juniora. S mlađim kadetima KK Zadra, generacijom 1988., osvojio je drugo mjesto u državi.

– Bio je veliki košarkaški fanatik, prijatelj, legenda od čovjeka. Kao mladim igračima bio nam je više poput roditelja ili starijeg brata. Jako smo ga voljeli i poštovali, a on je nas volio više od svega. Osobno mogu reći da sam puno naučio od njega i košarkaški i ljudski. Jako mi je žao, izražavam sućut njegovoj obitelji. Siguran sam da ga svi mi koje je trenirao nikada nećemo zaboraviti – rekao je Marko Selin, kapetan brončane generacije juniora Borik Puntamike.

Zadar je ostao bez još jednog čovjeka koji je živio košarku “za doručak, ručak i večeru” i koji je utkao cijeloga sebe u grad kojeg svi s ponosom zovemo gradom košarke.

Redakcija portala Sport023 izražava iskrenu sućut obitelji. Počivao u miru.