29 ožu 2024
Veronika Šokota: “Nadam se da ću uskoro postaviti i novi nacionalni rekord”
Atletika

Veronika Šokota: “Nadam se da ću uskoro postaviti i novi nacionalni rekord”

Veronika Šokota (AŠK Zadar) na atletskom mitingu u Splitu bacila je svoj novi osobni rekord. Njezino koplje poletjelo je do daljine 54,37m čime je za 43 cm popravila svoj najbolji rezultat u konkurenciji mlađih juniorki

“Presretna sam radi ostvarene norme i svog novog osobnog rekorda. Puno mi znači ovaj rezultat koji mi je velika motivacija za dalje” – ističe Veronika.

Veronika je ispunila normu za mlađe juniorsko prvenstvo Europe koje će se održati u talijanskom Rietiu od 26. do 29. kolovoza. Ujedno, ovim rezultatom trenutačno drži prvo mjesto na europskim i svjetskim listama u konkurenciji mlađih juniorki.

“Prvenstveni cilj mi i je bio osigurati normu za EP tako da sam i radi te činjenice još sretnija. Približila sam se nacionalnom rekordu i nadam se da ću ga na sljedećem natjecanju i srušiti.”

Sljedeće natjecanje?

“Slijedi Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske 14. ožujka. Nažalost, pravo nastupa imaju samo seniori i kategorizirani sportaši. Ja imam pravo, ali neki od mojih prijatelja koji su kadeti nemaju. Na tom prvenstvu bacat ću koplje od 600 grama, s obzirom da je riječ o seniorskom prvenstvu. Vjerujem u još jedan svoj dobar nastup. I da, nadam se medalji” – za kraj će Šokota.