11 kol 2022
UOČI DUBRAVE Ivan Perinčić: “Puno igrača je izuzetno iscrpljeno i umorno”
Mario Mandir i Ivan Perinčić (Foto: Šime Zelić)
KK Zadar

UOČI DUBRAVE Ivan Perinčić: “Puno igrača je izuzetno iscrpljeno i umorno”

Pred košarkašima Zadra prva je utakmica trećeg kruga HT Premijer lige, u koji ulaze s vodeće pozicije na ljestvici s omjerom 18-4. Sutra u neobičnom terminu od 16 sati gostuju u Dubravi kod Furnira, koji se nalazi na pretposljednjem mjestu sa tek 4 pobjede i 18 poraza. Zadrani su, jasno, veliki favoriti, ali pomoćni trener Ivan Perinčić, koji će u odusustvu Veljka Mršića zbog zdravstvenih razloga voditi i ovu utakmicu, poziva na oprez.

– Posljednja utakmica s Dubravom bila je jako teška i stresna, jer je nismo uspjeli prelomiti sve do pred sam kraj. Sutra nas također očekuje izuzetno zahtjevna utakmica, pošto smo se tek vratili s najtežeg putovanja ove godine. Međutim, raspored je takav kakav je i nema kukanja i plakanja. Danas ćemo nakon 10 dana odraditi prvi košarkaški trening, što je apsolutno nevjerojatno, ali situacija je takva. Sutra idemo na put, odigrati pravu utakmicu, pripremiti neke stvari koje će nam trebati za sljedeće utakmice i naravno, upisati pobjedu da zadržimo prvo mjesto – kazao je Perinčić.

Stručni stožer Zadra još uvijek ne zna na koje će igrače sutra moći računati. Jedino što je sigurno je da u sastavu neće biti Justin Carter, koji je protiv Mornara ozlijedio skočni zglob. Ipak, kako su izvijestili iz kluba, riječ je o lakšoj ozljedi te će američki razigravač vjerojatno biti spreman već za sljedeći ABA ligaški susret s FMP-om.

– Puno igrača je izuzetno iscrpljeno i umorno, tako da ćemo u dogovoru s trenerom Mršićem nakon današnjeg treninga odlučiti u kojem sastavu sutra idemo na put. Ali bez obzira tko igrao, imamo kvalitetu da dobijemo tu utakmicu – istaknuo je pomoćni trener Zadra.

U prvom susretu ove sezone u Dubravi, Zadar je slavio rezultatom 67:82, a u drugom u Zadru bilo je 93:84. Sve osim sličnog ishoda i u sutrašnjoj utakmici bila bi prvorazredna senzacija, ali Zadrani su se već više puta ove sezone uvjerili da, ne uđu li u susret s pravim pristupom, mogu imati velikih problema pa i izgubiti od bilo koga.