19 tra 2021
PUT KOSOVA Franko Sterle novi je trener Bashkimija
Foto: Nenad Opačić / ŠC Višnjik
Košarka

PUT KOSOVA Franko Sterle novi je trener Bashkimija

Franko Sterle novi je trener Bashkimija, objavio je kosovski košarkaški prvoligaš putem društvenih mreža.

– Naš klub postigao je dogovor s hrvatskim trenerom, koji će voditi momčad do kraja prvenstva. Sterle dolazi iz kluba koji je trenutačno vodeći u hrvatskom prvenstvu, KK Zadra, u kojem je od 2014. godine radio kao pomoćni trener – stoji u objavi trenutačno petoplasiranog kluba kosovske Superlige.

Bashkimi je do sada ostvario 10 pobjeda uz 11 poraza, a zona doigravanja bježi mu dvije pobjede. Iznad njega su Peja s omjerom 12-9 te Rahoveci sa 13-9, dok ligu predvode Prizren sa 15-7 i Ylli sa 14-8. Nakon poraza od vodećeg Prizrena u prošlom kolu smijenjen je trener Illmen Bajra, a na njegovo mjesto “uskočit” će upravo 31-godišnji Zadranin.

Sterle je karijeru počeo u omladinskom pogonu KK Zadra, da bi potom u sezoni 2014./15. postao pomoćni trener prve momčadi, a nekoliko je utakmica i vodio, nakon što su tadašnji glavni treneri podnosili ostavke ili bivali smijenjeni. U svibnju prošle godine je, pak, obznanio kako neće produljiti ugovor s klubom.

– Želim ponosno napustiti klub kojeg volim i kojeg bez rezervacije pratim već 25 godina te želim klubu svu sreću u budućnosti i da se izdigne na razinu na kojoj je nekoć bio. Moj košarkaški put se nastavlja i nadam se da će se jednog dana na ovaj ili onaj način opet ispreplesti s putem mog Zadra – napisao je tada Sterle.

Angažman na Kosovu bit će mu prvi u svojstvu glavnog trenera. Sretno!