17 sij 2022
ZADAR IZGUBIO U OTOČCU Poraz od Velebita donio i puno glavobolje
Kuglanje

ZADAR IZGUBIO U OTOČCU Poraz od Velebita donio i puno glavobolje

S još jednog gostovanja kuglači Zadra kući su se vratili praznih ruku. Ovog puta bolji od njih u Otočcu su bili igrači Velebita, koji su u 13. Kolu Prve lige slavili uvjerljivo sa 7:1 (3501:3348). Nikako da Zadrani na tuđim stazama dođu do punog plijena. U šest utakmica odigranim diljem Lijepe naše tek su u Bjelovaru osvojili jedan bod. A kada je tome tako, onda se nije nadati nekom velikom ostvarenju.

Jedini raspoloženi igrač u Lici bio je Luka Ukalović koji je ugrabio i jedini zadarski bod, dok su svi ostali pretrpjeli poraze. Jednostavno, nije ekipa s Mocira imala svoj dan na ionako teškim stazama kuglane u Otočcu. Što više reći od toga da je i Ukalović za pobjedu srušio tek 591 što je daleko ispod njegovog ovogodišnjeg prosjeka.

Novim porazom, trećim u četiri posljednje utakmice, Zadrani su poprilično zakomplicirali svoj status. Iako se čini kako su na sedmom mjestu sigurni od ispadanja, činjenica je kako ih od posljednjeg mjesta koje vodi u niži rang, a na kojem se trenutačno nalazi Velebit, dijele tek dvije pobjede.

Do kraja prvenstva još su pet kola, a Zadranima raspored nikako ne ide na ruku. Već u idućem kod kuće će igrati protiv trećeg Medveščaka, nakon čega odlaze u goste probuđenom Poštaru. Ako se tome doda da ih još očekuju i dvoboji protiv Zaprešića i Grmoščice, čini se kako bi domaći sraz protiv Bjelovara u 16. kolu mogao odlučivati o puno toga.