20 sij 2022
Paola Borović opet prvakinja Hrvatske, dvije medalje Katarine Gašparović, brončani Matea Čerina, Stipe Radović i Dino Pervan
Atletika

Paola Borović opet prvakinja Hrvatske, dvije medalje Katarine Gašparović, brončani Matea Čerina, Stipe Radović i Dino Pervan

Proteklog vikenda u Zagrebu je održano Seniorsko dvoransko prvenstvo Hrvatske u atletici.

Osmu godinu zaredom titulom najbolje troskokašice u Hrvatskoj okitila se Paola Borović, Zadranka koja nastupa za zagrebački Dinamo. Ona je u toj disciplini slavila s preskočenih 12,96, ispred Marije Ivanković te još jedne Zadranke u dresu Dinama Katarine Gašparović (12,45). Četvrto mjesto je zauzela Tea Glavić iz AK Fortius s preskočenih 12,32.

Paola Borović (Foto: AK Dinamo Zrinjevac)

Borović do medalje ovaj put ipak nije došla i u skoku u dalj, gdje je zabilježila tri prijestupa. Srebrom se, pak, okitila Gašparović s rezultatom 5,78, iza prvakinje Klare Barnjak koja je preskočila 6,23. Četvrto mjesto je u svom povratničkom nastupu na PH nakon 10 godina zauzela Ina Bogut (AK Fortius) s preskočenih 5,51.

Ina Bogut (Foto: AK Agram)

I u muškoj konkurenciji jedna je skakačka medalja stigla u Zadar. I to brončana. Osvojio ju je mladi (2003.) Stipe Radović iz AK Fortius u troskoku s osobnim rekordom 13,68.

Stipe Radović (Foto: AK Agram)

Sjajan rezultat ostvarila je mlada (2004.) Matea Čerina iz AŠK Benkovac, koja je osvojila treće mjesto u utrci na 60 metara s osobnim rekordom 7,67. Ispred nje bile su Margareta Risek (7,58) te Daniela Jelić (7,61).

Matea Čerina (Foto: HAS)

Tea Glavić nastupila je i u skoku u vis, zauzevši četvrto mjesto s preskočenih 1,69.

Tea Glavić (Foto: AK Agram)

Dino Pervan, još jedan Zadranin sa zagrebačkom adresom, osvojio je brončanu medalju u skoku u dalj s preskočenih 7,55. Prvi je bio Filip Pravdica (7,70), a drugi Marko Čeko (7,61).

Broncu je osvojila i Dora Grgić, donedavna članica AK Alojzije Stepinac, koja je zbog studijskih obveza preselila u Zagreb. Tamo se priključila AK Agram s kojim je osvojila brončano odličje u štafeti 4×400 metara.

Dino Pervan (Foto: Matija Razum)

Ovim natjecanjem za atletičarke i atletičare završena je dvoranska sezona te sada kreću natjecanja na otvorenom.

DVIJE MEDALJE – Katarina Gašparović (Foto: Matija Razum)