25 lip 2022
ŠKOLA KOŠARKE ZADAR Alen Zdrilić: “Osmislili smo raznovrsne i kvalitetne treninge za svu djecu”
Foto: Škola košarke Zadar
Košarka

ŠKOLA KOŠARKE ZADAR Alen Zdrilić: “Osmislili smo raznovrsne i kvalitetne treninge za svu djecu”

Nakon stanke zbog svima dobro poznatih razloga, Škola košarke Zadar u pogonu je već dva tjedna. Trenira se vrijedno i veselo na vanjskim terenima Športskog centra Višnjik, a treninzima se iz tjedna u tjedan priključuje sve veći broj djece.

– S odazivom smo i više nego zadovoljni, jer nam se već vratilo preko 80 posto djece u odnosu na kraj studenog, kada je nastupio prestanak rada. I to je pokazatelj koliko su djeca, ali i roditelji željni treninga i tjelesne aktivnosti. I nama je to dodatan motiv da nastavimo s radom na vanjskim terenima dokle god se ne budemo mogli vratiti u dvoranu – kaže Alen Zdrilić, voditelj Škole košarke Zadar.

Alen Zdrilić, voditelj Škole košarke Zadar

I vrijeme se ovih dana naklonilo mladim Zadranima željnima loptanja pod obručima pa su vanjski tereni Višnjika puni veselih malih košarkaša.

– Zna se kako je prevrtljivo vrijeme u ovo doba godine, ovisimo o buri, kiši, hladnoći, ali za sada je sve dobro. Svi su zadovoljni i to nas je potaklo da organiziramo i besplatne treninge za sve dječake i djevojčice koji se žele okušati u košarci.

Sve informacije o besplatnim treninzima možete pronaći klikom na ovu poveznicu, a Zdrilić ističe da ta akcija vrijedi za cijeli mjesec ožujak, neovisno o tome hoće li se od 1.3. dopustiti ulazak u dvorane ili ne.

– Ako i dalje ne budemo mogli u dvorane, nastavit ćemo raditi vani, ali sve to skupa zaista jako dugo traje i svi se nadamo da će se situacija napokon normalizirati. Razumijemo da je zdravlje na prvom mjestu, ali na drugoj strani vage je zdravlje djece, odnosno niz potencijalnih problema. Od vrlo vjerojatne mogućnosti većeg broja pretile djece, a inače Hrvatska po tom pitanju ne stoji baš bajno, preko problema u manipulativnoj spretnosti kod djece, problemima s motorikom, skoliozom i kifozom, odnosno kralježnicom i držanjem pa do asocijalnosti, jer velik broj djece sada previše slobodnog vremena provodi ispred raznoraznih ekrana. Sve su to razlozi zbog kojih su treninzi jako važni za njihov razvoj.

U Školi košarke Zadar akcijom besplatnih treninga žele privući i djecu kojima košarka nije “primaran sport”.

Foto: Nenad Opačić / ŠC Višnjik

– Osmislili smo raznovrsne i kvalitetne programe, koje su djeca odlično prihvatila i sigurni smo da je takav način rada dobar za svu djecu, bez obzira imaju li afinitete više prema košarci ili nekom drugom sportu. Zato smo i uveli taj mjesec dana besplatnih treninga, kako bismo im dali vremena i mogućnosti da vide kako se kod nas radi pa ako im se svidi da u budućnosti postanu i naši redoviti članovi.

Koliko je osvajanje Kupa Krešimira Ćosića od strane Košarkaškog kluba Zadar dodatno motiviralo djecu da se priključe baš košarkaškim treninzima?

– Sigurno da je to dodatan poticaj svima. I ovim putem želim čestitati našim košarkašima na tom uspjehu i poželjeti im sreću u nastavku sezone, jer je i njihov rezultat jako važan u ovoj priči da zainteresiramo što veći broj djece za ovaj lijepi sport – za kraj će Zdrilić .