04 ožu 2021
ŽENA, MAJKA, KRALJICA Ina Bogut vratila se atletici nakon više od 10 godina stanke
Atletika

ŽENA, MAJKA, KRALJICA Ina Bogut vratila se atletici nakon više od 10 godina stanke

Posljednje kolo Ekipnog dvoranskog prvenstva Hrvatske u atletici, koje je proteklog vikenda održano u Zagrebu, donijelo je još jednu lijepu, nesvakidašnju sportsku priču. Na atletsku stazu, odnosno zaletište, nakon više od 10 godina stanke, vratila se Ina Bogut.

Ova svestrana Zadranka, rođena 1988. godine, u djevojačkim je danima (tada pod prezimenom Ostojić) bila sjajna atletičarka. No, s vremenom je prednost dobilo obrazovanje, Kineziološki fakultet, zatim posao i naravno obitelj. Ali prva ljubav se ne zaboravlja…

Ina se prošli vikend, nakon punog desetljeća i službeno vratila atletici i to kao majka dvoje djece, što njen pothvat čini još većim.

Pripreme za povratak počele su prošle godine, pod vodstvom Edija Stipića u Atletskom klubu Fortius, a priključila im se i Tea Glavić (1990.), koja je također pauzirala nekoliko godina.

Tea je svoj povratnički debi imala nešto ranije, početkom veljače, u 1. kolu Ekipnog dvoranskog PH, kada je zauzela četvrta mjesta u troskoku i skoku u vis. U 2. kolu ponovno je u troskoku bila četvrta, da bi u 3. kolu zauzela drugo mjesto, s preskočenih 12,49, iza sugrađanke Katarine Gašparović.

Ina je, pak, svoj povratnički nastup imala upravo prošli vikend. U skoku u dalj zauzela je peto mjesto s rezultatom 5,56 i time je ispunila svoj prvi mali cilj –  normu za pojedinačno seniorsko prvenstvo Hrvatske.

Mali cilj, ali kada uzme u obzir pauza od čak 10 godina, majčinstvo te sve ostale okolnosti, rezultat je to za svaku pohvalu. I još jedan primjer svima – sve se može kad se hoće!

– Kada skočiš 5,56 kao seniorka nitko ne bi pomislio da s tim rezultatom možeš biti zadovoljna. Ali kada to napraviš nakon deset godina stanke, šest mjeseci još uvijek uvodnih treninga i još nebrojeno popratnih problema, onda moraš sebi stisnuti ruku i reći – bravo. Hvala svima koji me od početka podržavaju u ovome, za što će mnogi reći da je ludost, ali imam svoj cilj i napravit ću sve da ga ostvarim. Moj put je tek počeo, a moj tim i ja znamo gdje mu je kraj – kazala je Ina.

E pa cure, sretno vam na tom putu! Samo hrabro i ustrajno naprijed!

Na kraju, vrijedi pohvaliti i mladog Stipu Radovića (2003.), također člana AK Fortius, koji je na ovom natjecanju osvojio drugo mjesto u troskoku s rezultatom 13,57, popravivši osobni rekord za čak 53 centimetra.