16 tra 2024
Zadarski košarkaški suci napredovali u europskim natjecanjima
Košarka

Zadarski košarkaški suci napredovali u europskim natjecanjima

Troje zadarskih košarkaških sudaca početkom ove godine napravilo je lijep iskorak u svojim karijerama. Pohvalili su se time iz Udruge košarkaških sudaca Zadarske županije putem facebooka.

Danijela Čanković je 22. siječnja sudila utakmicu ženskog Eurokupa između mađarskih klubova Szekszarda i Gyora i tako zakoračila u to europsko natjecanje.

Martin Vulić već je sudio utakmice FIBA-ine lige prvaka, ali je 27. siječnja prvi put bio u ulozi glavnoga suca i to na utakmici belgijskog Oostendea, kojeg vodio naš Dario Gjergja te turske Darušafake.

Tomislav Hordov, već godinama najbolji zadarski i ponajbolji hrvatski sudac, jučer je, pak, prvi put u karijeri sudio utakmicu Eurolige u ulozi glavnog suca. U dvoboju između Khimija i Baskonije Hordov je predvodio sudačku trojku koju su činili još Grk Spiros Gkontas i Turčin Huseyin Celik.

Ujedno, to je i odlična motivacija mladim zadarskim sucima da se kontinuiranim radom i edukacijom može doći do vrhunskih rezultata, a uz ovako iskusne kolege, koji dijele pravdu diljem Europe, sigurno će imati priliku i mnogo toga naučiti. Čestitke svima i samo tako naprijed!