04 ožu 2021
FINAL 6 Juniori VK Zadar 1952 protiv Mornara traže put u polufinale PH
dav
Vaterpolo

FINAL 6 Juniori VK Zadar 1952 protiv Mornara traže put u polufinale PH

Od petka do nedjelje splitski bazen na Poljudu će biti poprištem završnog turnira šest najboljih juniorskih momčadi koji će se boriti za naslov prvaka Hrvatske.

Podsjetimo, na Final 6 turnir su se plasirali iz zadarske kvalifikacijske skupine  Jadran, Primorje EB i Zadar 1952; a iz šibenske skupine – Jug AO, Mornar BS i Mladost.

Prvoplasirane momčadi iz Zadra i Šibenika, a to su Jadran i Jug AO, izborile su izravno pravo nastupa u polufinalu. Preostali sastavi će se četvrtfinalnim obračunima morati izboriti za ulazak u krug najbolja četiri.

Tako će drugoplasirani iz šibenske skupine, Mornar BS igrati protiv momčadi Zadra 1952 koja je u Višnjiku bila treća, dok drugi četvrtfinalni par čine Primorje EB i Mladost. Ove su utakmice predviđene za petak, 19. veljače u večernjim satima.

U polufinalu pak, u subotu, 20. veljače Jadran čeka boljeg iz dvoboja Mornar BS – Zadar 1952, dok Jug AO iščekuje pobjednika utakmice Primorje EB – Mladost.

Nedjelja nudi konačan rasplet s finalnom utakmicom točno u podne. Sve utakmice će biti moguće i pogledati u prijenosu na YouTube kanalu Hrvatskog vaterpolskog saveza https://www.youtube.com/channel/UCLp7IAftnwcImlzZmR4aduw