25 lip 2022
DVA GOSTOVANJA U DVA DANA Luka Buljat: “Spremni smo za nove bodove!”
Odbojka

DVA GOSTOVANJA U DVA DANA Luka Buljat: “Spremni smo za nove bodove!”

S puno optimizma odbojkaši Zadra gledaju na predstojeći vikend u kojem će u dva dana odigrati dvije utakmice Super lige. I to obje poprilično važne. I obje na gostovanju. Onu prvu, u sklopu 15. kola, odigrat će u subotu protiv Siska, dok će drugu (uranjeni dvoboj 19. kola) igrati protiv Marsonije samo dan kasnije.

Eventualnim pobjedama nad protivnicima s kojima dijele donji dio ljestvice, Zadrani bi napravili veliki korak prema sredini poretka te bi za sobom ostavili prilično toga što ih je tištilo dobar dio sezone.

Ipak, pobijediti Sisak i Marsoniju lakše je reći nego učiniti. Jer, bez obzira na to što se obje ove momčadi u ovom trenutku nalaze ispod Zadra, dvoboji iz prvog dijela koji su otišli u peti set dovoljno govore kako će igrači Marina Masnića morati uložiti maksimalan napor kako bi se s ovog napornog putovanja vratili zadovoljni.

– Idemo korak po korak. Za sada je fokus samo na utakmici protiv Siska za koju smo jako motivirani – kaže Luka Buljat, dizač Zadrana i napominje kako je nakon dvije vezane pobjede  atmosfera u momčadi na visokom nivou.

– Napunile su nas samopouzdanjem i vratile nam vjeru u ovo što radimo. Dobro smo trenirali ovaj tjedan i mislim da spremni dočekujemo ove susrete. Sa Siskom se predobro poznajemo. Nema tu nekih velikih nepoznanica. Jedino što bi nam eventualno moglo predstavljati problem je izostanak Lovre Babića za kojeg još uvijek ne znamo hoće li na put s ostatkom momčadi. Međutim, bez obzira na to smatram da u ekipi imamo dosta mladih i perspektivnih igrača koji ga mogu zamijeniti. Imam dobar osjećaj da bi se kući mogli vratiti s bodovima – optimistično će Buljat.

Utakmicu u Sisku Zadrani igraju sutra od 17 sati, a onu protiv Marsonije u Slavonskom Brodu u nedjelju u 15.