04 ožu 2021
MRŠIĆEV POPIS Dominik Mavra i Antonio Jordano put Istanbula
FOTO: Šime Zelić / KK Zadar
Košarka

MRŠIĆEV POPIS Dominik Mavra i Antonio Jordano put Istanbula

Bliži se i posljednji ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo košarkaša, koje će se sljedeće godine održati u Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemačkoj. Hrvatska reprezentacija već je izborila plasman na Eurobasket te posljednje dvije utakmice kvalifikacija, protiv Nizozemske 20. veljače te Turske dva dana kasnije dočekuje bez rezultatskog imperativa.

Reprezentacija putuje za Tursku već 15. veljače, a hrvatske će boje u balonu u Istanbulu braniti i dva igrača Košarkaškog kluba Zadar Dominik Mavra i Antonio Jordano te Zadranin u dresu Splita Pavle Marčinković. Uz njih, izbornik Veljko Mršić pozvao je sljedeće igrače: Mateo Drežnjak i Roko Prkačin (Cibona), Miro Bilan i Filip Krušlin (Dinamo Sassari), Željko Šakić (Autodor Saratov), Marin Marić, Toni Perković i Antonio Vranković (Split), Goran Filipović (Craiova), Jakov Mustapić (Sloboda Tuzla) te Tomislav Gabrić (Astoria Bydgoszcz).

Antonio Jordano (KK Zadar)

– Srećom, već smo ranije odradili dobar posao i kvalificirali se na Eurobasket tako da nam ove utakmice u rezultatskom smislu nisu važne. Moći ćemo igrati opuštenije, no to ne znači da idemo tamo na izlet. Imali smo dosta problema sa samim slaganjem popisa za ovu akciju, jer je Roko Rogić ozlijeđen, jedan igrač koji je dobio poziv je pozitivan na koronavirus, s Rokom Ukićem je dogovoreno da preskoči ovaj ciklus, a kako će Cibona u tom razdoblju odigrati nekoliko zaostalih prvenstvenih utakmica, pozvali smo samo dva njihova igrača. No, svi koji su tu, zaslužili su to svojim igrama i očekujem da to opravdaju na terenu. Idemo odigrati najbolje što možemo – rekao je izbornik Mršić.