29 ožu 2024
VIŠI CILJ Veljko Mršić: “Želimo učiniti sretnima ljude koji vole Zadar”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

VIŠI CILJ Veljko Mršić: “Želimo učiniti sretnima ljude koji vole Zadar”

U polufinalu Kupa Krešimira Ćosića košarkaši Zadra sutra u 20:30 u Krešinom domu dočekuju Cibonu. Pobijede li, u finalu 13. veljače na neutralnom će se terenu boriti za prvi ovosezonski trofej protiv boljeg iz dvoboja Splita i Furnira.

Zadrani brane naslov pobjednika osvojen prošle godine, pobjedom upravo protiv Cibone u prepunom Krešinom domu. Ove godine, nažalost, navijača neće biti, ali Veljko Mršić, trener Zadra, uoči sutrašnjeg derbija šalje jasnu poruku.

– Svaki trofej je lijep za osvojiti, ali u Zadru je to nešto posebno, zato što bi učinio ljude sretnima. To je naš viši cilj i zbog toga bi mi bilo najdraže da ga osvojimo. Možemo samo obećati da ćemo napraviti sve da tako i bude – rekao je Mršić.

Otkrio je i što je rekao igračima prije posljednje utakmice sa Splitom, koju je njegova momčad uvjerljivo pobijedila, a svega 24 sata nakon visokog poraza od istog protivnika.

– Rekao sam igračima da trebamo prestati misliti samo o sebi i individualnim postignućima, nego da moramo misliti o drugim ljudima, suigračima, navijačima, ljudima koji vole Zadar i nerviraju se zbog naših igara. Tu smo utakmicu odigrali odlično i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu.

Foto: Šime Zelić / KK Zadar

Zadar je odigrao nekoliko vrlo dobrih utakmica ove sezone, u kojima je pokazao da ova momčad ima kvalitetu, ali iz ovih ili onih razloga još nije uspio povezati više takvih utakmica u nizu.

– To je ono što čini razliku između pravih momčadi i onih koje ponekad bljesnu. Moramo biti iskreni i reći da mi ove sezone nismo igrali dobro u kontinuitetu, ali mislim da je vrijeme da počnemo. Bila je ovo po mnogome neobična sezona do sada, prošli smo dosta toga, ali vjerujem da ova momčad to može.

Zadar je ove sezone dvaput pobijedio Cibonu, jednom na Višnjiku još tamo krajem rujna prošle godine, a drugi put u Zagrebu sredinom prosinca. U međuvremenu, dosta toga se mijenjalo u objema momčadima, a posljednja promjena bio je novi trener zagrebačke momčadi – Vladimir Jovanović. Na pitanje kakvu Cibonu očekuje sutra, Mršić odgovara:

– Očekujem dobru Cibonu. Uvijek su dolaskom novog trenera igrači na početku motiviraniji i sigurno dolaze u Zadar s ciljem da izbore finale. Ulog je velik, a osim toga, nakon dva poraza od nas, sigurno se žele revanširati. Neće biti lako, ali najvažnije je da mi budemo pravi, onakvi kakvi smo bili na posljednjoj utakmici. Idemo odigrati najbolje što možemo i napraviti sve da se plasiramo u finale.

Foto: Nenad Opačić / ŠC Višnjik

O tome koliko će Zadru u ovakvoj utakmici nedostajati navijači, suvišno je pričati.

– Nažalost, već smo navikli na to ove sezone. Sigurno da smo mi jedna od momčadi koja je najviše izgubila zbog toga, jer da smo imali navijače iza nas, možda bismo dobili koju utakmicu na domaćem terenu u ABA ligi od onih koje smo izgubili na par posjeda. S druge strane, imamo četiri gostujuće pobjede, što također nešto govori. Ovo je nova utakmica, nova priča i moramo biti maksimalno fokusirani od prve minute.

Mršić je protiv Splita prvi put “sjeo na klupu” nakon šest utakmica pauze. Iako još uvijek nije posve ozdravio, i sutra će povesti momčad u borbu za prvi ovosezonski trofej.

– Najvažnije je da nakon prošle utakmice nije bilo pogoršanja. Još uvijek kašljucam i umaram se brže nego inače, ali ide nabolje. Svi u momčadi spremni smo dati sve od sebe za pobjedu i trofej kako bi smo učinili sretnima sve ljude koji vole Zadar – zaključio je Mršić.