06 ožu 2021
BRAVO, BERNARDA! Pera pomela Kerber na otvaranju Australian Opena
FOTO: Australian Open
Ostali sportovi

BRAVO, BERNARDA! Pera pomela Kerber na otvaranju Australian Opena

Sjajnu pobjedu ostvarila je Bernarda Pera u 1. kolu ovogodišnjeg Australian Opena.

Zadarska tenisačica je na otvaranju prvog Grand Slam turnira sezone svladala Nijemicu Angelique Kerber, nekad prvu igračicu svijeta (danas 25.) i pobjednicu Australian Opena iz 2016., sa glatkih 2:0 u setovima, 6:0, 6:4.

Prvim setom Pera je doslovno projurila za svega 18 minuta, bez izgubljenog gema, sa samo dva izgubljena poena na svom servisu te 3/4 iskorištene break lopte.

Istim ritmom ušla je i u drugi set, sa 10 vezanih poena. U tom trenutku omjer osvojenih poena iznosio je 34:8, a uskoro je na semaforu zasvijetlilo 6:0, 3:0, uz dvostruki break.

Tu je zapravo bio i jedini trzaj Kerber u cijelome meču. Oduzela je servis Bernardi i dobila svoj za smanjenje na 3:2, no to je bilo sve od nje.

Pera je zadržala svoj servis do kraja meča, uz manje probleme tek u posljednjem gemu, kada je spasila 15:40 te je nakon iskorištene druge meč lopte projurila u drugo kolo Australian Opena.

Sljedeća protivnica na terenima u Melbournu bit će joj Kazahstanka Zarina Diyas, 81. igračica svijeta, koja je sa 6:2, 7:5 bila bolja od Slovenke Tamare Zidanšek.

Bernarda nastupa i u turniru parova, zajedno s Nizozemkom Rosalie Van der Hoek, a prve protivnice su im Ruskinje Blinkova i Kudermetova.