18 tra 2021
BORBA ZA MEDALJE G. Jovančević: “Ispunili smo cilj a u Splitu ćemo nastojati biti još bolji”
dig
Vaterpolo

BORBA ZA MEDALJE G. Jovančević: “Ispunili smo cilj a u Splitu ćemo nastojati biti još bolji”

Porazom od riječkog Primorja rezultatom 13:8 juniori VK Zadar 1952 okončali su poluzavršni turnir PH koji se igrao na Višnjiku. Unatoč porazu ostvarili su nove veliki uspjeh kluba plasiravši se na završnicu na kojoj će se šest najboljih klubova od 19.do 21. veljače u Splitu boriti za medalje.

Zadrani su odigrali pet utakmica, iz tri su izašli kao pobjednici (KPK, POŠK, ZPK) dok su izgubili dvije (Jadran, Primorje). U konačnici su osvojili treće mjesto. Prvi je splitski Jadran sa svih pet pobjeda, Primorje je drugo, spomenuti domaćin treći, četvrti KPK, peti POŠK te šesti ZPK.

“Naš cilj smo ostvarili a to je bio plasman na završnicu. Imali smo dosta dobrih minuta na turniru ali očekivano i dosta oscilacija. Znamo na čemu trebamo dodatno poraditi da ih smanjimo uoči Splita. Sretni smo što smo među šest najboljih u državi ali nećemo se s tim zadovoljiti” – istaknuo je trener juniora VK Zadar 1952, Goran Jovančević.

Uz Jadrana, Primorje i Zadar borbu za medalje osigurali su još i Jug, Mladost te Mornar koji su nastupili na drugom turniru održanom u Šibeniku.