18 tra 2021
SUTRA JE NOVI DAN Ivan Perinčić: “Mora se promijeniti mnogo toga”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

SUTRA JE NOVI DAN Ivan Perinčić: “Mora se promijeniti mnogo toga”

Nakon teškog poraza na Gripama u prvom od dva okršaja sa Splitom u dva dana, Ivan Perinčić, pomoćni trener Zadra, nije mogao ništa drugo nego čestitati protivniku na zasluženoj pobjedi.

– Apsolutno zaslužena pobjeda Splita. Bili su bolji u svim segmentima košarkaške igre, od energije i trčanja do zagrađivanja i obrane. Ovo nam je dobra pouka za sutra. Večeras ćemo analizirati utakmicu i vidjeti što je bilo krivo, a sutra je novi dan – rekao je Perinčić.

I dok je Ivica Skelin, trener Splita, odlučio potpuno odmoriti dva ključna igrača Roka Ukića i Marka Lukovića pa i još neke kojima je smanjio minutažu, Zadar je zaigrao u kompletnom sastavu. No, to se ni u kojem trenutku na terenu nije moglo primijetiti.

– Nije lako, mi smo u prethodnom razdoblju odigrali pet utakmica u devet dana, sada imamo još dvije u dva dana. Krenuli smo kompletni, pokušali smo i dostići zaostatak u određenom razdoblju, ali kada smo vidjeli da utakmica ide u drugom smjeru i mi smo morali malo kalkulirati zbog onoga što nas očekuje sutra.

Što se može očekivati sutra nakon ovakve predstave?

– Nadam se puno boljem izdanju nego danas, ali mora se promijeniti mnogo toga. Ne može se dogoditi da nam mali Perasović četiri puta zakuca i istrči toliko kontranapada. U pripremi smo točno rekli koje su individualne karkateristike kojeg igrača Splita i igrači jednostavno moraju biti koncentriraniji u ispunjavanju tih zadataka.

Chinanu Onuaku je počeo utakmicu, ali je vrlo brzo sjeo na klupu i više se nije vraćao. Izgledalo je i kao da se porječako s trenerom.

– Chinanu je takav, emotivac, ali sve je ok. Nije mu se svidjelo kako su suci procijenili neke situacije i to je to. Sutra je novi dan.

Iako se glavni trener Veljko Mršić uoči ovog susreta priključio momčadi na treninzima te je najavljeno da će on voditi večerašnji susret, to se ipak nije dogodilo. Mršić je utakmicu pratio s tribina. Tko će sutra voditi utakmicu?

– Još ne znamo. I ovo danas je sve ispalo u posljednji trenutak. Najvažnije je Veljkovo zdravlje i da bude sve u redu. Vidjet ćemo kako će se osjećati sutra i odlučiti – zaključio je Perinčić.

Ivica Skelin čestitao je svojim igračima na odličnoj utakmici i odmah okrenuo priču na sutrašnji dvoboj.

– Odigrali smo energetski jako dobru utakmicu, odličnu obranu i to je razlog zašto smo pobijedili. Zadar je daleko bolji od ovoga, neće nas to zavarati. Sutra je nova utakmica, koja kreće od 0:0 i čeka nas težak posao – rekao je trener Splita.