18 tra 2021
POVRATAK VELJKA MRŠIĆA “Obje utakmice protiv Splita su jednako važne”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

POVRATAK VELJKA MRŠIĆA “Obje utakmice protiv Splita su jednako važne”

Pred košarkašima Zadra ovaj vikend dvije su uzastopne utakmice protiv Splita. Prva, u sklopu HT Premijer lige, na rasporedu je u subotu u 17:30, dok je druga, u sklopu ABA lige u nedjelju u 19 sati. Glavna vijest iz zadarskog tabora uoči ovog dvostrukog dalmatinskog derbija je povratak glavnog trenera Veljka Mršića, koji je ostavio iza sebe probleme uzrokovane zarazom koronavirusom. Mršić će sutra povesti momčad s klupe prvi put nakon 20. siječnja, odnosno pet utakmica koje je u međuvremenu vodio njegov pomoćnik Ivan Perinčić.

– U Split idemo s velikim ambicijama. Znamo da nas čeka neugodan protivnik, koji ima kvalitetu i igra dobru košarku, ali moramo biti fokusirani na naše zadatke. Dvije su vezane utakmice, ali s obzirom da je protivnik isti, startne pozicije su nam iste pa ćemo vidjeti tko će se bolje snaći – kaže Mršić.

U prvenstvu Hrvatske Zadar je s omjerom 17-2 na prvom mjestu, dok Split sa 13-5 malo zaostaje. U ABA ligi su, pak, Splićani (5-12) bolje plasirani, jer imaju pobjedu više od Zadrana (4-9), ali i čak četiri utakmice više. Na upit koji dvoboj smatra važnijim, Mršić, naravno, nije decidirano odgovorio.

– Ulozi su dijametralno suprotni, s obzirom da se u prvenstvu borimo za vrh, a u ABA ligi za ostanak, ali obje utakmice smatram jednako važnima. Idemo sutra odigrati najbolje što možemo, a onda ćemo razmišljati o onome što slijedi u nedjelju. To je jedini ispravan pristup – ističe trener Zadra.

U sastav Zadra vratio se Martin Junaković pa Mršić sada može računati na sve igrače, uključujući novopridošlog Filipa Kraljevića. Kod Splita od ranije nema ozlijeđenog Ilije Đokovića, a novo lice u momčadi je Luka Babić.

– Dosta toga smo već prošli ove sezone i mislim da smo spremni za sve izazove. Idemo u Split igrati našu igru. Ako budemo energetski na visokom nivou i odigramo kao momčad, vjerujem da možemo do pobjede u obje utakmice, koje su za nas vrlo važne – kratko i jasno će Kodi Justice, šuter Zadra.

Foto: Nenad Opačić / ŠC Višnjik

Zanimljiva, pak, najava stiže iz redova Splita, gdje trener Ivica Skelin kaže:

– Situacija nas prisiljava da se malo prilagodimo. Sigurno da svi igrači, posebno oni ključni, neće moći igrati dvije utakmice, prema tome priliku će u prvoj dobiti neki igrači koji su do sada igrali manje – najavio je Skelin.

Zadar i Split dosad su se ove sezone u službenim utakmicama susreli dvaput, oba puta u Dvorani Krešimira Ćosića. Prvo je 1. studenog u ABA ligi slavio Split sa 66:72, a potom 11 dana kasnije u HT Premijer ligi Zadar s 88:61.