04 ožu 2021
POVRATAK ZA KLJUČNE DVOBOJE Marija Režan: “Želim pomoći curama da izbore EP”
Foto: HKS
Košarka

POVRATAK ZA KLJUČNE DVOBOJE Marija Režan: “Želim pomoći curama da izbore EP”

Žensku seniorsku košarkašku reprezentaciju očekuju posljednje kvalifikacijske utakmice u kojima se traži viza za odlazak na Europsko prvenstvo.

Cure će pod vodstvom izbornika Stipe Bralića to pokušati realizirati u tzv. “balonu” u latvijskoj Rigi. Već 4. veljače Hrvatska igra protiv Njemačke, a dva dana kasnije će odmjeriti snage sa Sjevernom Makedonijom.

Među 14 odabranih se posebno za ovu priliku našla i naša Zadranka, Marija Režan (USK Praha, Češka), koja nije mogla odbiti Bralićev poziv.

– Moram pomoći curama iako sam se još u studenom prošle godine oprostila od reprezentacije. Nisam mogla odbiti izbornikov poziv i ne zaigrati opet u najdražem dresu. Želim curama maksimalno pomoći kako bi izborile odlazak na EP. Neće biti lako, čeka nas teška utakmica protiv Njemačke koja ima jako dobre igračice. Mi imamo talent i vjerujem da ćemo tu utakmicu odigrati na visokom nivou te uspjeti osigurati odlazak ne europsku smotru, što bio bio ogroman uspjeh – rekla je Režan.

Ukoliko pobijedimo Njemačku, put na Europsko prvenstvo je osiguran. U slučaju poraza, trebamo slaviti protiv Sjeverne Makedonije i onda čekati rasplet. Kvalifikacije za Europsko prvenstvo igraju se u devet skupina, a na prvenstvo idu prvi iz skupine i pet najboljih drugih.

REPREZENTATIVKE ZA RIGU:

Andrijana Cvitković – Rutronik Stars Keltern, Njemačka

Ana-Marija Begić – Virtus Segafredo Bologna, Italija

Klaudia Periša – Inexio Royals Saarlouis, Njemačka

Mia Mašić – TK Hannover, Njemačka

Ivana Dojkić – ZVVZ USK Praha, Češka

Iva Slonjšak – CP Hainaut, Francuska

Lea Miletić – BC Pieštanske Čajky, Slovačka

Ivana Tikvić– Magnolia Campobasso, Italija

Marija Režan – ZVVZ USK Praha, Češka

Ružica Džankić – BC Flippo Baskets BG 74, Njemačka

Anđela Marić – BC Rheinland Lions, Njemačka

Ana Petrak – ŽKK Medveščak

Josipa Silov – ŽKK Ragusa

Ivana Ujević – ŽKK Šibenik