27 ožu 2023
Antonio Jordano: “Respekt Alkaru, ali mi smo favoriti i idemo po novu pobjedu”
Foto: Šime Zelić/KK Zadar
KK Zadar

Antonio Jordano: “Respekt Alkaru, ali mi smo favoriti i idemo po novu pobjedu”

Pred košarkašima Zadra večeras je zaostala utakmica 15. kola HT Premijer lige na gostovanju kod Alkara u Sinju. Susret počinje u 18 sati, a Zadrani će tražiti osmu uzastopnu prvenstvenu pobjedu, a 16. ukupno. U prvom dijelu sezone na Višnjiku bilo je visokih 91:63 za Zadar, koji je favorit i u ovom susretu, no opreza nikad dosta.

Nemali broj puta su Zadrani u Sinju imali velikih problema. Dovoljno se samo sjetiti utakmice igrane u siječnju prošle godine, kada je Alkar slavio s 93:84.

– Alkar je zahtjevan protivnik i očekuje nas drugačija utakmica nego u prvom dijelu sezone, prvenstveno jer oni igraju mnogo bolje na domaćem terenu. No, mi moramo gledati našu igru i napraviti sve da budemo na pravoj razini od prve minute – ističe Ivan Perinčić, pomoćni trener Zadra, koji će u odsustvu Veljka Mršića voditi i ovu utakmicu.

Kao i prije nekoliko dana, kada je za trenera Krke Vladimira Anzulovića rekao da u posljednje vrijeme gaji vrlo agresivan, na trenutke i prljav stil igre, i ovaj put Perinčić je prokomentirao trenera s kojim će se sučeliti na terenu.

– Damir Milačić je vrlo energičan i dosta dobar motivator. Zna kako motivirati svoju momčad, naročito na domaćem terenu. Ubilježili su vrlo važnu pobjedu u Osijeku u prošlom kolu tako da će sigurno biti puni samopouzdanja. Mi moramo biti spremni na taj izazov. I mi smo dobili dosta samopouzdanja pobjedom protiv Krke i to trebamo iskoristiti za nastavak dobrog niza – istaknuo je Perinčić.

Optimizam uoči večerašnjeg susreta ne krije Antonio Jordano, šuter Zadra.

– Imamo gust raspored, ali moramo to odraditi. Ubilježili smo tri uzastopne pobjede, a posebno nas je digla ona u Novom Mestu. Alkar možda trenutno ne igra najbolje, ali svakako je nezgodna momčad, pogotovo na domaćem terenu. Naravno, mi tamo idemo kao favoriti, odraditi dobru utakmicu i vratiti se kući s pobjedom – rekao je Jordano.

Zanimljiva najava stiže i iz sinjskog tabora.

– Želimo dati svoj maksimum, igrati jako i na kraju pobijediti Zadar. Posljednja pobjeda dala nam je dosta samopouzdanja i želimo to ponoviti u svakoj utakmici, bez obzira protiv koga igrali – rekao je Naba Echols za portal Ferata.