25 lip 2022
Za teške poraze ŽKK Zadra najmanje su krive – igračice
Foto: Nenad Opačić / ŠC Višnjik
Košarka

Za teške poraze ŽKK Zadra najmanje su krive – igračice

Ženski košarkaški klub Zadar, nakon još jednog teškog poraza, ovaj put na otvaranju Lige za ostanak na gostovanju kod Zagreba 74:32, utakmicu je prokomentirao putem facebooka.

– Nažalost, ne boli sam poraz, već činjenica da smo mlada ekipa te jedino što smo trebali je pokazati veliku motiviranost, borbenost i želju za dokazivanjem i tada bi sve drugo bilo podnošljivo. Ovako, od samog početka vidjela se velika dekoncentracija u napadu te velika individualna i kolektivna neodgovornost u obrani. Cijela taktička priprema pada u zaborav kada jedna mlada, poletna ekipa u 40 minuta napravi samo 10 prekršaja – stoji u objavi ŽKK Zadra, koji se potom dotaknuo i pristupa igračica.

– Nadamo se da će se iz ovog poraza naučiti puno toga, prije svega da sam pristup svake igračice mora biti na visokom nivou i da mora postojati odgovornost prema dresu koji se nosi.

Ovakva javna objava, bez obzira na težak poraz i igru koja sigurno nije bila na očekivanoj razini, ipak je poprilično iznenađenje, ako se zna s kakvim sastavom Zadranke nastupaju u Premijer ligi ove sezone.

Primjerice, protiv Zagreba su na parketu bile samo dvije iskusnije igračice (95. i 96. godište), koje se nikada ranije u karijeri nisu našle u takvoj ulozi, a niti su tip igračica koje bi mogle na svojim plećima iznijeti cijelu ekipu. Sve ostale djevojke su još srednjoškolke, rođene između 2003. i 2006. godine, dakle riječ je mahom o igračicama od 16-17 godina.

U takvim okolnostima, izgubiti i ovakvom razlikom od Zagreba, koji u svojim redovima ima niz igračica koje već više godina igraju Premijer ligu, ali i veliku ekstra kvalitetu u iskusnoj Antoniji Jurić pa čak i jednu vrlo dobru stranu igračicu, nije nikakva sramota. Prema tome, teško je pa i nepošteno prema tako mladim djevojkama, govoriti o “odgovornosti prema dresu kojeg se nosi”.
Odgovornost za situaciju u kojoj se našao Ženski košarkaški klub Zadar, kojemu nakon 14 godina prijeti ispadanje iz Prve lige kao nikada do sada, treba potražiti na drugim adresama.

Ili ako ništa drugo, ovakve stvari rješavati unutar dvorane, a ne putem društvenih mreža.