25 lip 2022
Ivan Perinčić: “Čestitke igračima, ovo je njihova pobjeda”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

Ivan Perinčić: “Čestitke igračima, ovo je njihova pobjeda”

“Odigrali smo vrhunsku utakmicu. Čestitke igračima, ovo je njihova pobjeda”, rekao je nakon velikog slavlja u Novom Mestu Ivan Perinčić, pomoćni trener Zadra, koji je vodio večerašnju utakmicu.

– Znali smo da će biti teška utakmica. Dobro smo se pripremili i fizički i psihički i taktički i igrači su ispoštovali sve ono što smo od njih tražili. Naročito u prvom poluvremenu, koje je bilo najbolje ove sezone. Ponosan sam kako su reagirali i odigrali.

Nakon +19 na poluvremenu, igrači Zadra nisu popuštali ni u nastavku.

– U nastavku je bilo važno zadržati prednost i ne dopustiti protivniku da se vrati. Znali smo da će pokušati s nekim udvajanjima i pressingom, međutim, sjajno smo na to odgovorili i zapravo je bilo samo pitanje s kolikom će razlikom utakmica završiti. Ovo nam je svakako vrlo važna pobjeda i bodovno i za samopouzdanje, moramo tako nastaviti dalje.

Zadrani već sutra u 15 sati igraju novu utakmicu i to u sklopu HT Premijer lige u Zagrebu kod slabašne Hermes Analitice. Ali, opreza nikad dosta.

– Ritam je težak, ali što je tu je. Hermes je dobra šuterska momčad s puno igrača koji dobro šutiraju za tricu. Ključno će biti zaustaviti njihov šut te iskoristiti naše prednosti, kojih je objektivno puno. Moramo na parketu dokazati da smo bolji i pravim pristupom od prve minute završiti ovaj vikend na pravi način – istaknuo je Perinčić.

S druge strane Vladimir Anzulović, trener Krke, teško je pronalazio riječi kojima bi prokomentirao težak poraz svoje momčadi.

– Čestitke Zadru na zasluženoj pobjedi. Naša je momčad danas bila u velikoj blokadi i mentalnoj i fizičkoj. Za fizičku mi je još i jasno, ali nije mi jasna tako loša mentalna reakcija. Očito smo previše željeli ovu pobjedu i to je utjecalo na našu koncentraciju, koja je bila ispod svake razine. Zadar je to iskoristio i zasluženo pobijedio, a mi se moramo što prije okrenuti sljedećoj utakmici i nastaviti dalje prema našem cilju, a to je ostanak u ligi – rekao je Anzulović.