16 sij 2021
GOTI MARIČIĆ PUT TROGIRA Rukometaši Zadra ostali bez prvog strijelca
Foto: Andrej Jančijev / Zadar.tv
Ostali sportovi

GOTI MARIČIĆ PUT TROGIRA Rukometaši Zadra ostali bez prvog strijelca

Uoči drugog dijela sezone Rukometni klub Zadar ostao je bez svog najboljeg strijelca. Goti Maričić, 19-godišnji Zadranin, koji igra na poziciji lijevoga krila, karijeru će nastaviti u Trogiru.

Maričić je u prvom dijelu sezone postigao 75 golova u 11 susreta te je s prosjekom od gotovo sedam pogodaka po utakmici treći strijelac Prve HRL – jug.

– U želji za daljnjim napretkom i razvojem karijere, naše prvo lijevo krilo Goti Maričić odlučio je napustiti klub i na polusezoni pojačati MRK Trogir. Gotiju ovim putem zahvaljujemo na svemu što je dao klubu i veselimo se međusobnom susretu u Mocirama u 13. kolu – objavili su iz RK Zadra.

Zadrani su prvi dio sezone završili u sredini ljestvice s pet pobjeda i šest poraza, dok su Trogirani vodeći s omjerom 9-1.

– Imali smo dobar početak i dobar završetak polusezone. Ono što me najviše veseli je da momčad raste i pokazuje da se može suprotstaviti svim protivnicima u ligi. Potencijala imamo i samo trebamo nastaviti raditi. Nadamo se nastavku dobrih igara u drugom dijelu sezone – kaže Krešimir Maraković, trener Zadra.

Što se rezultata tiče, u klubu su već naglasili da je ovo sezona stabilizacije u ovom natjecanju, kako bi se u sljedećim sezonama moglo početi razmišljati i o višim ciljevima.

– Težimo tome da uvijek budemo bolji, kako individualno, tako i momčadski. Pripreme za drugi dio sezone počele su prošli tjedan i najvažnije je da nas korona ne poremeti i da možemo normalno trenirati. Ovo razdoblje trebamo iskoristiti da se maksimalno pripremimo za nastavak natjecanja – zaključio je Maraković.